Ακόμα μία δικαστική απόφαση κατά της πειρατείας προκαλεί σοκ στις ΗΠΑ, καθώς ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας Illinois έκρινε ένοχο έναν χρήστη του BitTorrent, Kywan Fisher, για παράνομο διαμοιρασμό 10 πορνογραφικών ταινιών της εταιρείας Flava Works και επιδίκασε στην ενάγουσα αποζημίωση $1.500.000, ποσό ρεκόρ για τέτοιες υποθέσεις μέχρι σήμερα!

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων της Flava Works, καθώς κατέβασε μεν νόμιμα τις εν λόγω ταινίες από το online portal της εταιρείας στο οποίο ήταν συνδρομητής, αλλά στη συνέχεια τις μοίρασε μέσω P2P client ως torrents χωρίς να προσέξει ότι κάθε ταινία είχε ειδικό προσωπικό κωδικό αποκρυπτογράφησης που αντιστοιχούσε στο λογαριασμό του, με αποτέλεσμα η εταιρεία να βρει σε ποιον ανήκουν τα torrents, καθώς και τα προσωπικά στοιχεία από τη συνδρομή του.

Ο Fisher δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ίσως αυτός είναι ο λόγος που του επιβλήθηκε τόσο μεγάλη ποινή ($150.000 ανά ταινία). Οι ταινίες κατέβηκαν 3449 φορές, άρα το πρόστιμο είναι $435 για κάθε ένα παράνομο download.

Πάντως, η ενάγουσα δεν φαίνεται ότι σκοπεύει να κυνηγήσει αυτούς που κατέβασαν το παράνομο υλικό, οπότε ίσως η καταπολέμηση της πειρατείας αρχίσει να στρέφεται κατά αυτών που ανεβάζουν-προσφέρουν, παρά στους τελικούς χρήστες.

Πηγή: techgear.gr