Κάθε δύο χρόνια η μοναδική πλωτή όπερα της Αυστρίας, που δεσπόζει στη λίμνη Constance της πόλης Bregenz, αλλάζει πρόσωπο και διάθεση! Τι σημαίνει αυτό; Η πλατφόρμα επανασχεδιάζεται, προσφέροντας τη δυνατότητα στους λάτρεις της κλασικής μουσικής να απολαμβάνουν κάθε φορά και ένα καινούργιο σκηνικό, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τα έργα που παίζονται στη σκηνή.

«Αϊντα», «Τόσκα», «Κάρμεν» και άλλες παραστάσεις διάσημων μουσικών έχουν παιχτεί κατά καιρούς στα πλαίσια του ομώνυμου Φεστιβάλ της πόλης, ενώ χιλιάδες λάτρεις της κλασικής μουσικής (και όχι μόνο!) επισκέπτονται την «Όπερα στη λίμνη» προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το εκπληκτικό τοπίο.

Από το 1946 που λειτουργεί στην περιοχή, αυτή η μαγική «Όπερα στη λίμνη» έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο απίστευτα υπαίθρια σκηνικά που κατασκευάστηκαν ποτέ αλλά έχει αποτελέσει και η ίδια… σκηνικό, συμμετέχοντας σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, όπως για παράδειγμα στο «Quantum of Solace», στο… πλευρό του Τζέιμς Μποντ.

«Η μαγεία της μουσικής είναι δεδομένη. Το τοπίο είναι μαγικό, έτσι όπως ταλαντεύεται η όπερα στα νερά της λίμνης. Και τα δύο μαζί… μαγεύουν το κοινό!», λέει ο υπεύθυνος της όπερας. Και μάλλον το δίκιο είναι με το μέρος του… μάγου!!!

Πηγή: perierga.gr