Με σχέδιο αποκρατικοποιήσεων ύψους 50δις € πηγαίνει η ελληνική κυβέρνηση στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού Τύπου, στοχεύοντας σε «μακροπρόθεσμες επενδύσεις».

Σύμφωνα με την κινεζική ηλεκτρονική εφημερίδα China Daily, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στην Σαγκάη, Ευγένιος Καλπύρης, τόνισε ότι μια ομάδα υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματούχων θα επισκεφθεί τη Σαγκάη στις 30 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να προωθήσει το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας.

«Θα έχει ως στόχο να αντιστρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις, παρουσιάζοντας την πραγματική οικονομική δυναμική της Ελλάδας», τόνισε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι Κινέζοι επιχειρηματίες θα έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να λάβουν «έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, προβάλλοντας τη ώρα ως ένα πραγματικά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό οπλισμένο με ένα φιλικό νομικό πλαίσιο».

«Δε θέλουμε να καλύψουμε απλά τις τρύπες του προϋπολογισμού»

Ο Έλληνας διπλωμάτης υπογράμμισε επίσης ότι περιμένει έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην τεχνολογία, τα τρόφιμα, τον τραπεζικό τομέα και στη βιομηχανία ακινήτων.

Επεσήμανε ωστόσο ότι στόχος της επίσκεψης δεν είναι να «καλυφθούν τα κενά του προϋπολογισμού» αλλά να εντοπιστούν εκείνοι που έχουν το κεφάλαιο και θέλουν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία, κερδίζοντας και οι ίδιοι.

«Οι αποκρατικοποιήσεις σε αυτή τη μεγάλη κλίμακα είναι συλλήβδην μια νέα διαδικασία που εμπλέκονται για πρώτη φορά οι Έλληνες», τόνισε. «Είναι μια διαδικασία μάθησης που τώρα ξεκίνησε».

Πηγή: euractiv.gr