Σε εξέλιξη είναι η προεργασία για την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό η σχετική διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τον Ν. 4024/2011 και τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας. «Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με κριτήρια απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά και με τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ», αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και διευκρινίζει ότι «η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα αναληφθεί όταν εξειδικευθούν τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης, όχι με ευθύνη, αλλά σίγουρα σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ».

Στο ίδιο έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση σχετική ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο κ. Μανιτάκης σημειώνει επίσης ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έκθεση αξιολόγησης των δομών των οργανικών μονάδων του υπουργείου, η οποία στη συνέχεια θα προωθηθεί προς έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ο υπουργός, η έκθεση αξιολόγησης των δομών και των οργανικών μονάδων του Δημοσίου θα δημοσιοποιηθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή: zougla.gr