Ο Επίτροπος Ενέργειας Günther Oettinger χαιρέτησε τη νέα συμμαχία προώθησης του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προτείνοντας επίσης να τεθούν νέοι στόχοι μειώσεων των εκπομπών για το 2030.

«Νομίζω χρειαζόμαστε νέο στόχο μείωσης των εκπομπών CO2», είπε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες στις 31 Οκτωβρίου, που σηματοδότησε τη νέα συμμαχία μεταξύ εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην παραγωγή φυσικού αερίου.

Οι στόχοι, είπε ο Επίτροπος, «ίσως είναι πάνω από 20% ή 30% το 2030».

«Επίσης θεωρώ πως χρειαζόμαστε νέο δεσμευτικό στόχο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διότι εάν έχουμε απλά ένα νέο δεσμευτικό στόχο για τις μειώσεις των εκπομπών CO2, τότε η πυρηνική ενέργεια είναι καλύτερη», πρόσθεσε.

Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να είναι ευπρόσδεκτη, είπε, «ωστόσο χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη προοπτική για τις ανανεώσιμες ενέργειες, επομένως περισσότερες υποχρεώσεις, και ίσως πιο συντονισμένα και εναρμονισμένα ευρωπαϊκά υποστηρικτικά συστήματα, όχι μόνο 28 διαφορετικά εθνικά υποστηρικτικά συστήματα.

Μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών

Μια άλλη πρόταση για αύξηση των μειώσεων στις εκπομπές θα μπορούσε να περιληφθεί στις προτάσεις μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών το Νοέμβριο.

Ο Dick Benschop, αντιπρόεδρος της Shell στον τομέα του φυσικού αερίου στην Ολλανδία, είπε στην EurActiv ότι «είναι απόλυτα σαφές για εμάς ότι ο στόχος για το 2030 είναι το CO2». «Αυτό προκαλεί την κλιματική αλλαγή».

Πηγή: euractiv.gr