Απλά μαθήματα …οικονομίας παρέδωσε και φέτος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων, μεταφέροντας το μήνυμα της αποταμίευσης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το ΤΤ τήρησε την παράδοση των τελευταίων 76 ετών -και όπως κάθε χρόνο- διευθυντές των καταστημάτων έγιναν στην πράξη πρεσβευτές του θεσμού της αποταμίευσης, επισκεπτόμενοι δημοτικά σχολεία της περιοχής τους,

«Επισκεφθήκαμε το σχολείο σας, για να περάσουμε σε εσάς τους μαθητές, το νόημα αυτής της γιορτής» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος στους μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ένα βίντεο καλωσορίσματος που δημιούργησαν μόνοι τους στο εργαστήρι τους. «Ωστόσο, εσείς τελικά διδάξατε εμάς, με την αγάπη σας για την αποταμίευση και τις γνώσεις σας γύρω από την ιστορία της και την αξία της, όπως είδαμε στο βιντεάκι που ετοιμάσατε».

Τα παιδιά, γνώριμα πια με το θεσμό της αποταμίευσης και την παραδοσιακή πρακτική της τράπεζας να επισκέπτεται τα σχολεία ανά την Ελλάδα, υποδέχθηκαν με χαρά τους κουμπαράδες, στόλισαν τις τάξεις τους με τα πολύχρωμα μεταλλικά κουτιά και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την αφήγηση του παραμυθιού «Τσεπούλα & Κουμπαράκος».

Μάλιστα, το ΤΤ, εμπλουτίζοντας στην πράξη την ενημερωτική του δράση, έχει εφοδιάσει τις σχολικές βιβλιοθήκες και με τον ειδικό τόμο με την ιστορία της Αποταμίευσης, που με πρωτοβουλία του μοιράστηκε στα σχολικά συγκροτήματα που επισκέφθηκε η Τράπεζα.

Η νέα γενιά αποδείχθηκε ο θερμότερος αποδέκτης του μηνύματος για αποταμίευση που έστειλε και φέτος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα που καθιέρωσε και ενσωμάτωσε στον πυρήνα λειτουργίας της από το 1936.

Κληρώσεις

Επιβραβεύοντας τα εκατομμύρια των πελατών της, που εδώ και δεκαετίες εμπιστεύονται τις αποταμιεύσεις τους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα πραγματοποίησε και τις τρεις μεγάλες ετήσιες κληρώσεις σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των αποταμιευτών της στην πράξη. Μέσα από τις κληρώσεις για τους κατόχους των λογαριασμών «Αποταμιεύω», «Μεγαλώνω» και «Ταμιευτήριο 18 Plus» αναδείχθηκαν συνολικά 36 τυχεροί νικητές. Οι 16 τυχεροί του λογαριασμού «Μεγαλώνω», οι 10 τυχεροί του λογαριασμού «Αποταμιεύω» και οι 10 τυχεροί του λογαριασμού «Ταμιευτήριο 18 Plus», ενημερώθηκαν ήδη για τα σημαντικά ποσά που κερδίζουν.