Ενενήντα τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, σύμφωνα με το CNN. Από αυτούς, οι 29 ήταν στις ΗΠΑ και ένας στον Καναδά. Οι υπόλοιποι βρίσκονταν στην Τζαμάικα, στις Μπαχάμες, στην Αϊτή, στην Κούβα και στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια (8,1) επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της χώρας

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαϊκλ Μπλούμπερκ ανέφερε ότι μόνο στη Νέα Υόρκη έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 750 χιλιάδες καταναλωτές. Εκτίμησε δε, ότι η πόλη θα μείνει χωρίς μετρό για 3 έως 4 ημέρες.

Εν τω μεταξύ η γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούν οι ΗΠΑ από το πέρασμα του τυφώνα δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, ωστόσο η εταιρεία Eqecat εκτιμά πως το κόστος των ζημιών θα ανέλθει σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: skai.gr