Στη Θεσσαλονίκη είδε το «stop» για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός, που έμεινε στο 2-2 με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και είχε την πρώτη του απώλεια βαθμών.

Ο Άρης προηγήθηκε δύο φορές με τους Παπαστεριανό (3’) και Αγκάνθο (81’), όμως οι Αμπντούν (9’) με πέναλτι και Χολέμπας (82’) έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια.

«Μοιραίος» ο Μήτρογλου, ο οποίος σπατάλησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν με δέκα λόγω αποβολής του Ψυχογιού (81’), οι οποίοι συνέχισαν τα θετικά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Πως έπαιξε:

Εκπλήξεις από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη «μάχη» του «Βικελίδης» τον Ανδρέα Τάτο, αφήνοντας εκτός τον Γκρέκο. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα, ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας. Οι Μοδέστο, Τάτος και Μανιάτης ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μασάντο με τον Αμπντούν πλαισίωσαν τον Μήτρογλου.

Το ματς:

Αιφνιδιασμός…

Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως ο Ολυμπιακός, σίγουρα, δεν θα περίμενε. Η ομάδα του Ζαρντίμ, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Ο εξαιρετικός, για ένα ακόμα παιχνίδι, Αγκάνθο, έκανε μια πενηντάρα μπαλιά και ο Παπαστεριανός, δεν είχε παρά να… αγγίξει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα του Κάρολ. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος αμέσως κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του είσοδο στην περιοχή κέρδισε πέναλτι.

Ο Μασάντο σούταρε, ο Ψυχογιός βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Αμπντούν δεν είχε πρόβλημα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Από εκεί και πέρα και παρά το γεγονός πως ο Άρης δεν κλείστηκε στα καρέ του, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα μέτρα τους στον αγωνιστικό χώρο, όμως έλειψε η τελική πάσα που θα έφερνε τον Μήτρογλου ή άλλο «ερυθρόλευκο» σε θέση βολής. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν με το 1-1 για τα αποδυτήρια.

Της… αμύνης τα παιδιά

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μόνο ένα σκηνικό. Ο Άρης ήταν κλεισμένος στα καρέ του, περίμενε τον Ολυμπιακό και έψαχνε την κόντρα που θα του κάνει την «ζημιά». Από την άλλη πλευρά ο Ζαρντίμ δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, ενώ παράλληλα διατηρούσε στο παιχνίδι τον εκτός… αγώνα, Μασάντο.

Με τον Αμπντούν να προσπαθεί να τα βάλει με όλους και τον Μήτρογλου να χάνει το… άχαστο, ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Αγκάνθο. Ο Ισπανός επιθετικός δείχνει γιατί είναι από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα αφού δεν χαρίζει και σε κενή εστία έβαλε τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού. Πριν προλάβουν να χαρούν όμως, η ομάδα του Ζαρντίμ απάντησε με τον Χολέμπας και έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον Ολυμπιακό να πιέζει για τα καλά τον Άρη, όμως οι «κίτρινοι» είχαν απαντήσεις σε κάθε ευκαιρία και φυσικά είχαν και τύχη όταν ο Μήτρογλου σε κενή εστία, δεν μπόρεσε να σκοράρει και πάλι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Νίκος Πασσιαλής): Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός (82’ Ασλανίδης), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης (64’ Γκέσιος), Γιαννιώτας, Αγκάνθο (87’ Νταμαρλής).

Στον πάγκο: Διούδης, Γιαννίτσης, Καπετάνος, Σουνάς.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδη (81’ Πάντελιτς), Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέβας, Μοδέστο (68’ Λυκογιάννης), Μανιάτη, Τάτο (68’ Γκρέκο), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Ντιακιτέ.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Πηγή: sday.gr