Η Ισπανία και η Ιταλία στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, επισήμαναν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά τη συνάντησή του με τον ιταλό ομόλογο του Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο Ραχόι δήλωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποτελεί δέσμευσή της Ισπανίας και της Ιταλίας. «Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι ακλόνητη, και θα λάβουμε όποιο μέτρα είναι απαραίτητο για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και τον αμετάκλητο χαρακτήρα του» επισήμανε.

Διευκρίνισε δε, ότι η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια μόνο αν αυτό είναι προς όφελος του ισπανικού λαού.

Όσον αφορά τη γερμανική ιδέα επιτρόπου για θέματα προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη, ο κ. Ραχόι εξέφρασε την αντίθεσή του, υποβαθμίζοντάς τη ως ένα μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης που διεξάγεται στην ΕΕ για το μέλλον της νομισματικής ένωσης.

Από την πλευρά
του ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει «εφηβικά προβλήματα», ενώ επανέλαβε ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά όλα τα ανοικτά ζητήματα του ελληνικού «πακέτου», παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Πηγή: skai.gr