Το ενδεχόμενο νέου μισθολογίου μόνο για δικαστές, μελετά η κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται και τις έντονες αντιδράσεις που πυροδοτούν οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Το νέο μισθολόγιο που ενδέχεται να αρχίσει να εφαρμόζεται θα αφορά αποκλειστικά και μόνο δικαστές και εισαγγελείς και θα περιλαμβάνει αποδοχές σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα μειώσει τις αντιδράσεις του δικαστικού σώματος βλέποντας το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές τους, που όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον μονόδρομος για την κυβέρνηση. Αυτή άλλωστε, ήταν η αίσθηση που αποκόμισαν και οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων που ολοκλήρωσαν σήμερα τον κύκλο επαφών τους με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενημερώνοντάς τους για τις πιθανές συνέπειες των περικοπών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Στις επαφές αυτές, διαπιστώθηκε πως είναι πιθανό οι περικοπές αυτές να συνοδευτούν από παράλληλη εφαρμογή νέου μισθολογίου μόνο για τους δικαστές, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση στο δικαστικό σώμα. Αύριο πάντως οι πρόεδροι όλων των δικαστικών ενώσεων, σε συνέντευξη Τύπου, αναμένεται να δώσουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων τους.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή: zougla.gr