Ένας θρύλος της folk, της soul αλλά και της jazz, ο Τerry Callier, έφυγε από τη ζωή στα 67 του χρόνια.

Μουσικός, δεινός κιθαρίστας αλλά και σπουδαία φωνή, ο γεννημένος στο Chicago τον Μάΐο του 1945 Callier, έχασε τη μάχη με το θάνατο μετά από μια σύντομη ασθένεια. Την θλιβερή είδηση μετέφερε μέσω των social media μια ανιψιά του σπουδαίου μουσικού το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου.

Παιδικός φίλος με τον Curtis Mayfield, o Callier ξεκίνησε το 1962 να τραγουδά και να παίζει μουσική. Το τελευταίο του άλμπουμ Hidden Conversations κυκλοφόρησε το 2009, ενώ πολλοί τον γνώρισαν και τον λάτρεψαν μετά τη συνεργασία του με τους Massive Attack στο τραγούδι ‘Live With Me’ (2006).

Στις αρχές των 80′s είχε αποσυρθεί για να γίνει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμματιστής, όμως το 1991 επέστρεψε στη δράση, όταν οι παλιοί του δίσκοι ήρθαν ξανά στην επιφάνεια από Βρετανούς dj’s που επέμεναν να μεταδίδουν τα τραγούδια του. Συνεργάστηκε με την Beth Orton (1997) και λίγο καιρό μετά επανήλθε στις προσωπικές ηχογραφήσεις.

H φωνή του μπορούσε να ντύσει σχεδόν τα πάντα, Από την funky disco των 70′s, την jazz και τη folk, μέχρι και την καθαρόαιμη αμερικάνικη soul. Tελευταία του γνωστή συνεργασία ήταν με τους Juju Orchestra στο κομμάτι ‘What is Hip’, το 2007.

Πηγή: manstaworld.com