Η ΑΕΚ πανηγυρίζει για πρώτη φορά! Η «Ένωση» επικράτησε 1-0 της Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και πήρε το πρώτο της «τρίποντο» για τη φετινή σεζόν στην 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ!

Ο Φούντας το γκολ!

Ο εξαιρετικός Γκερέιρο μεταμόρφωσε την «Ένωση» και κερνώντας το γκολ στον Φούντα (66’), του επέτρεψε να στείλει με βαθμούς και ψυχολογία τους παίκτες του Λίνεν στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Αποθεώθηκε ο Γερμανός τεχνικός, που δεν δίστασε να πάει στο πέταλο των οργανωμένων μετά τη λήξη προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την υποδειγματική στήριξή τους στην ομάδα.

Πώς έπαιξε

Ένα μόνο ερωτηματικό είχε απομείνει για την ενδεκάδα που θα παρατάξει σήμερα ο Έβαλντ Λίνεν. Αυτό του τερματοφύλακα. Και η απάντηση που έδωσε τελικά ο Γερμανός ήταν «Κωνσταντόπουλος». Κατά τ’ άλλα, η σύνθεση της ΑΕΚ ήταν η αναμενόμενη (βάσει των όσων δοκιμάζονταν στις προπονήσεις) και σε σχηματισμό 4-3-3 παρατάχθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Βλάχος. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν ο Φέτσης, ως εσωτερικοί μέσοι ξεκίνησαν οι Λαγός και Κορδέρο (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), ενώ οι Παπαδημητρίου (αριστερά) και Φούντας (δεξιά) πλαισίωναν τον προωθημένο Φουρτάδο.

Το ματς:

Όσοι φίλοι της ΑΕΚ αντέχουν ακόμα να παρακολουθούν τα παιχνίδια της θεωρούνται ούτως ή άλλως «ήρωες». Εκείνοι που βρέθηκαν όμως σήμερα στο ΟΑΚΑ στη χειρότερη περίπτωση δικαιούνται μια στήλη με τα ονόματά τους στο καινούργιο γήπεδο (αν και όταν φτιαχτεί). Διότι το να βλέπεις την ομάδα σου τελευταία και παρόλα αυτά να την υποστηρίζεις έχει ξαναγίνει. Το να τη βλέπεις όμως να μη φτιάχνει ούτε υποψία ευκαιρίας σε ματς που θεωρείται «τελικός» θέλει… άντερα για να το υπομείνεις αδιαμαρτύρητα.

Τι κι αν η εξέδρα λοιπόν την έσπρωχνε από το πρώτο λεπτό. Τι κι αν είχε συνέχεια την μπάλα στα πόδια της. Όταν έφτανε έξω από την περιοχή του -υποδειγματικά στημένου- αντιπάλου της, η ομάδα του Λίνεν δεν ήξερε τι να την κάνει. Έτσι, οι Φούντας και Παπαδημητρίου έπεφταν σε τοίχο όποτε επιχειρούσαν ρήγμα από τα άκρα, ο Φουρτάδο δεν έπαιρνε πάσες (και όταν έπαιρνε φρόντιζε να τις σπαταλήσει άμεσα) και ο Πλατανιάς κρατούσε ανέλπιστα… άνετο το απόγευμα που περνούσε ο Κηπουρός.

Όσο εύκολο ήταν το μεροκάματο που έβγαζε μέχρι την ανάπαυλα ο τερματοφύλακας του Πλατανιά, άλλο τόσο χρειάστηκε να το δικαιολογήσει στη συνέχεια. Διότι η ΑΕΚ που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια ήταν διαφορετική. Αγριεμένη. Με συναίσθηση του πόσα παίζονταν για εκείνη στο ματς. Και μια τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα σ’ αυτό, όταν οι άκρες των δαχτύλων του Κηπουρού αποδείχθηκαν αρκετές για διώξουν το κοντινό -όσο και επικίνδυνο- πλασέ του Κορδέρο.

Όσο κι αν είχε θέληση όμως, η «Ένωση» εξακολουθούσε να μην έχει δημιουργία. Γυρνώντας λοιπόν στον πάγκο για να διαπιστώσει ποιος μπορεί να του την προσφέρει, ο Λίνεν είδε τη μόνη επιλογή: Τον Ρότζερ Γκερέιρο. Κι εκείνος -σαν να βρήκε στην πατρίδα (όπου έλειπε) το «μαγικό ραβδάκι» που τόσο σπάνια εμφανίζει στην ΑΕΚ, τη μεταμόρφωσε εντελώς. Εξαφανίζοντας όποιον βρήκε μπροστά του πριν κεράσει το γκολ στον Φούντα. Κρατώντας την μπάλα όταν ο Πλατανιάς προσπάθησε να πιέσει. Και επιτρέποντας στην «Ένωση» να αφαιρέσει πια τη ρετσινιά του «χωρίς νίκη» από τ’ όνομά της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Βλάχος, Φέτσης, Λαγός, Κορδέρο, Παπαδημητρίου (59’ Γκερέιρο), Φούντας (84’ Αρκούδας), Φουρτάδο (77’ Παυλής)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κατίδης, Ρίκκα, Μπουγαΐδης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Τζανής, Αργυρόπουλος (72’ Παληγεώργος), Ουκάρ, Κάλαϊτζιτς (58’ Γκονζάλες), Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Ουντότζι, Αναστασάκος

Στον πάγκο έμειναν οι: Λαζαρίδης, Ναζλίδης, Δέντσας, Μιρτσέτα, Ντράμι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ