Ισόπαλοι χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης για την 8η αγωνιστική της Super League. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, όμως καθόλου αποτελεσματικοί. Ισορρόπησαν το ρυθμό στο δεύτερο μισό οι Βοιωτοί, όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Πως έπαιξαν…

Ο Γιώργος Παράσχος χωρίς τον Ναπολεόνι στη διάθεση του παρέταξε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-3-2-1 και τον Κυριακίδη κάτω από την εστία. Στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθέτησε τον Μουλόπουλο, στο αριστερό τον Μεντί και στο κέντρο τους Χοσέμι και Γεωργίου. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Ζησόπουλο και Κόρμπο, δεξιά τον Πόι, αριστερά τον Ακόστα και πίσω από τον προωθημένο Βασιλείου τον Ροτζέριο Μάρτινς.

Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε για βασικό τερματοφύλακα τον Φούλοπ ενώ αριστερά στα μπακ τοποθετήθηκε ο Φορμίκα. Δεξιά στα μετόπισθεν αγωνίστηκε ο Τσαμπούρης, ενώ στα σέντερ μπακ έπαιξαν οι Σανκαρέ και Μπαρτολίνι. Ως αμυντικά χαφ επέλεξε τους Ουσέρο και Αλβάρες, δεξιά τον Ναβάρο, αριστερά τον Ντε Μπλάσις και πίσω από τον προωθημένο Περόνε τοποθέτησε τον Ράγιος.

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε την διάθεση να κλείσει τον αντίπαλο στα καρέ του και να επιβάλλει τον ρυθμό προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει σε ένα γρήγορο τέρμα. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας προσπάθησε να πρεσάρει ψηλά προκειμένου να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους και να «χτυπήσει» στην κόντρα με τους ιδιαίτερα δραστήριους Περόνε και Ναβάρο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Βοιωτούς ήρθε στο 4′ με τον Βασιλείου, η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με τον Ναβάρο.

Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα ο ρυθμός έπεσε αρκετά, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα και αβίαστα λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή και προσπάθησαν να απειλήσουν από στημένες φάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Αστέρας ανέβαζε την απόδοση του και προσπαθούσε να γίνει επιθετικός, όμως αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Στο 39′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για δεύτερη ουσιαστικά φορά στο παιχνίδι με τον Ντε Μπλάσις, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κυριακίδης.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Αστέρας είχε την κατοχή, όμως δεν έβρισκε ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη για να απειλήσει. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν δώσει μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Στο 56′ ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε στην πρώτη αλλαγή, βάζοντας στο παιχνίδι τον Καρντάσιο, ο οποίος είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα το 34′ για διαμαρτυρία όντας στον πάγκο, στη θέση του Ναβάρο. Τρία λεπτά αργότερα ο Αστέρας έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Ράγιος, το φάουλ του οποίου απομάκρυνε με δυσκολία ο Κυριακίδης. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, όταν στο 66′ ο Ροτέριο Μάρτινς συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Πόι, ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά το σουτ που δοκίμασε έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ ο Φούλοπ.

Στο 76′ και ενώ η πίεση του Αστέρα γινόταν όλο και μεγαλύτερη ο Ουσέρο με σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Καρντάσιο προσπάθησε να νικήσει τον Κυριακίδη, όμως ο γκολκίπερ των Βοιωτών ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 86′ όταν ο Μπουντόπουλος έφυγε στη κόντρα, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο Λεβαδειακός πίεσε για να πετύχει κάποιο τέρμα και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης όμως δεν τα κατάφερε.

Διοργάνωση: Super League

Αγωνιστική: 8η

Αγώνας: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης

Γήπεδο: Λειβαδιάς

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Τσολάκης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Ακόστα (Μπουντόπουλος 68′), Χοσέμι, Κόρμπος, Ροτζέριο (Μαχαίρας 80′), Πόι, Βασιλείου (Αλμίρ 72′), Ζησόπουλος, Γεωργίου.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Ουσέρο (Φραγκουλάκης 89′), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις (Καλαντζής 67′), Ναβάρο (Καρντάσιο 56′), Ράγιος, Περόνε.

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής

Πηγή: novasports.gr