Την αισιοδοξία του για την αίσια έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης εξέφρασε από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών επαφών του ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «όταν διαμορφώσουμε αυτό το πακέτο σε λίγες μέρες, θα υπάρχει θετική αντίδραση διεθνώς και υποστήριξη προς την Ελλάδα».

ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι υπογράμμισε στους συνομιλητές του «την κυβερνητική σταθερότητα, γιατί πρέπει να πείσουμε διεθνώς ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι μπορεί να διασφαλιστεί, εάν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της χώρας. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να το καταλάβουν αυτό. Και νομίζω ότι το κατάλαβαν».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF), ο διευθύνων σύμβουλός του, Τσαρλς Νταλάρα, συναντήθηκε με τον κ. Βενιζέλο και «είχαν μια εγκάρδια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πρόοδο που κάνει η Ελλάδα στην προσαρμογή και μεταρρύθμιση, καθώς και για το τι απομένει να γίνει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα, ώστε η Ευρωζώνη να εξέλθει από την κρίση χρέους».

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε, επίσης, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέιβιντ Λίπτον, ο οποίος αντικαθιστά την Κριστίν Λαγκάρντ, που βρίσκεται εκτός ΗΠΑ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η υποδιευθύντρια του ΔΝΤ, Νεμάτ Σαφίκ και ο σύμβουλος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Μαρκ Φλάναγκαν.

Τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ, το βοηθό υφυπουργό Οικονομικών Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν.

Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το γνωστό αμερικανικό think-tank «Brookings Institution», με θέμα: η κρίση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη και ο ρόλος των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr