Ο Παναθηναϊκός μπορεί να… μην έκανε την έκπληξη και να εμφανίστηκε σε ακόμα ένα ματς κακός, αλλά κόντρα στη Λάτσιο, αδίκησε και τον εαυτό του.

Οι «πράσινοι», με το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη και το τέρμα του Τοτσέ, έμειναν στο 1-1 με τους Ρωμαίους για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Μόνο αυτά δεν γίνονται!

Όταν ο Παναθηναϊκός μένει πίσω από τη Λάτσιο μ’ ένα αυτογκόλ σαν αυτό του Σεϊταρίδη (25’).

Όταν ο Τοτσέ σκοράρει για δεύτερη σερί φορά στο τέλος (90’), κάνει ξανά το 1-1 και τον κρατά ξανά όρθιο.

Όταν το γκολ αυτό του δίνει ακόμα ελπίδες πρόκρισης.

Και φυσικά όταν είναι αναμενόμενο ότι η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αλλά παρόλα αυτά δεν αποτρέπονται επεισόδια σαν αυτά πριν την έναρξη και στο ημίχρονο του ματς.

Πως έπαιξαν:

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε το 4-3-3 με τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Σεϊταρίδη, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Βιτόλο ήταν ο κόφτης και μπροστά του οι Φουρλάνος, Ζέκα ως εσωτερικοί χαφ. Στην επίθεση, οι Σισοκό, Φορνρόλι, Χριστοδουλόπουλος παρατάχθηκαν από δεξιά προς αριστερά.

Η Λάτσιο, στην αντίπερα όχθη, παρατάχθηκε με το ίδιο ακριβώς σύστημα και τους Μπιζάρι κάτω από το τέρμα, τους Κονκό, Σιανί, Ντίας και Καβαντά στην άμυνα. Ο Λεντέσμα ήταν ο αμυντικός μέσος και οι Γκονζάλες-Ερνάνες μπροστά του στο κέντρο. Στην επίθεση οι Καντρέβα, Φλόκαρι και Μάουρι παρατάχθηκαν από δεξιά προς αριστερά.

Το ματς:

Η Λάτσιο μπήκε λίγο πιο αποφασιστικά στο γήπεδο. Προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και είχε την κατοχή. Ο Παναθηναϊκός ήταν μουδιασμένος και προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν. Η ομάδα του Πέτκοβιτς δεν ήταν και τόσο απειλητική μπροστά από τα καρέ των «πράσινων» αλλά έφτανε αρκετά κοντά στην περιοχή. Τότε, οι Ιταλοί άρχισαν να δοκιμάζουν έξυπνες μπαλιές στην πλάτη των παικτών του Φερέιρα οι οποίοι δυσκολεύονταν να τις αντιμετωπίσουν.

Από μία τέτοια ξεκίνησε και το γκολ της Λάτσιο. Στο 25’ ο Ντίας σέντραρε βαθιά προς τον Φλόκαρι, ο Βελάσκες απομάκρυνε λάθος, ο Καρνέζης βγήκε από την εστία διώχνοντας την μπάλα πάνω στον Σεϊταρίδη, αυτός πιέστηκε και γύρισε την μπάλα προς το τέρμα, ο Καρνέζης όμως έλειπε, ο Πίντο άργησε να καλύψει και το 1-0 για την Λάτσιο ήταν γεγονός. Στην συνέχεια οι «πράσινοι» πήραν μέτρα αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αφού όταν επιτίθονταν, οι μόνοι που πάταγαν περιοχή ήταν οι τρεις της επίθεσης. Το τακτικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν για άλλη μια φορά πολύ κακό, κάτι, για το οποίο φυσικά και ευθύνεται ο Φερέιρα. Η Λάτσιο έδειξε σε όλο το πρώτο μέρος, πως είναι καλύτερα στημένη. Και στην άμυνα και στην επίθεση.

Στο δεύτερο μέρος, αντί ο Παναθηναϊκός να μπει σαν να μην υπάρχει αύριο, αφού με ήττα, όντως δεν θα υπήρχε, ήταν στον αγωνιστικό χώρο άνευρος. Άοσμος. Κανένας συνδυασμός. Μόνο κάτι ατομικές ενέργειες από τον Σισοκό δημιουργούσαν προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία. Η Λάτσιο βολεύονταν με το κακό παιχνίδι των «πράσινων» και κρατούσε. Δεν τον «σκότωνε». Ο Φερέιρα έβαλε τον Κουίνσι αντί του εξαφανισμένου και αγχωμένου Φουρλάνου και ο Γκανέζος έδωσε πνοή. Έκανε ατομικές ενέργειες και «τρύπαγε» την άμυνα των Ιταλών οι οποίοι έπαιζαν χαλαροί. Και με την είσοδο του Τοτσέ, είχε και έναν φορ να του δώσει την μπάλα…

Αυτό έκανε ο Κουίνσι στο 80’, όταν διείσδυσε και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τοτσέ, ο οποίος έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και σούταρε με τον Μπιζάρι να διώχνει ενστικτωδώς και να χάνεται η μεγάλη ευκαιρία. Η οποία ξεσήκωσε τον κόσμο και έδωσε «φτερά» στο «τριφύλλι» που άρχισε να πιέζει. Οι Ιταλοί τα έχασαν κάπως από το «ξέσπασμα» του Παναθηναϊκού το οποίο τον έφερε κοντά στην περιοχή. Και τον βοήθησε να σκοράρει. Αφού ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε την… αναμπουμπούλα στα καρέ του Μπιζάρι και στο 90’ έκανε το 1-1, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Φουρλάνος(68’ Κουίνσι), Ζέκα, Φορναρόλι, Σισοκό(79’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι(75’ Τοτσέ)

Στον πάγκο: Καπίνο, Μαρίνος, Λαγός, Χουχούμης

Λάτσιο(Πέτκοβιτς): Μπιζάρι, Σιανί, Κονκό, Ντίας, Καβαντά, Λεντέσμα, Γκονζάλες, Ερνάνες(78’ Ονάτσι), Καντρέβα, Μάουρι(46’ Ζάρατε), Φλόκαρι

Στον πάγκο: Σκαρφάνγκα, Σκαλόνι, Κόζακ, Μπιάβα, Κάνα

Πηγή: sday.gr