Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη νέα βελτιωμένη πρόταση της τρόικας στις εργασιακές σχέσεις.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε ότι το βασικό για τη ΔΗΜΑΡ είναι να ισχύσει η καθολικότητα της συλλογικής σύμβασης, που αίρεται με το παρόν νομοσχέδιο, ενώ σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι αποζημιώσεις.

Ο κ. Χατζησωκράτης τους διαβεβαίωσε ότι αν τα εργασιακά παραμείνουν ως έχουν στο νομοσχέδιο η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει, ωστόσο διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το κόμμα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει και να καταθέσει άμεσα το πακέτο μέτρων στη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται και από τους κυβερνητικούς εταίρους, εξέφρασε πάντως νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Διαρκή διαδικασία» χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις με την τρόικα από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενημερώνοντας τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πηγή: skai.gr