Το πίστεψε αργά, αδίκησε τον εαυτό του επί 70 λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε μάγκας στη Γαλλίας!

Έφερε τα πάνω – κάτω στο ματς με τη Μονπελιέ και πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 για να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η βαθμολογία:

1. Σάλκε 7 (6-3)

2. Άρσεναλ 6 (5-4)

3. Ολυμπιακός 3 (4-6)

4. Μονπελιέ 1 (4-6)

Πως έπαιξε:

Με τον Αμπντούν στον πάγκο και τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια ο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Τοροσίδης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στο κέντρο. Οι Μανιάτης και Μοδέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Γκρέκο, Μασάντο και Φουστέρ ήταν πίσω από τον Τζεμπούρ.

Το ματς:

Ψάχτηκε και… έψαξε

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού να ξαναμπεί στο «κόλπο» της πρόκρισης ήταν σε αυτό το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν έξω από τα νερά τους, ενώ η αδυναμία τους να κρατήσουν την μπάλα, θα μπορούσε να στοιχίσει  Η Μονπελιέ, έδειχνε… σχεδόν άτεχνη, όμως θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στους παίκτες του Ζαρντίμ. Με κινητήριο μοχλό τον Μπελχαντά έφταναν έξω από την περιοχή του Κάρολ, όμως υστερούσαν στην τελική πάσα.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, δοκίμαζε να βρει τον Τζεμπούρ με βαθιές μπαλιές ή αναλαμπές του Γκρέκο, ο οποίος ίσως να ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων». Αντίθετα, εκτός παιχνιδιού ήταν ο Μασάντο, ο οποίος «κρυβόταν» και δεν έπαιρνε την μπάλα, ενώ ο Φουστέρ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… επικίνδυνος, αφού πήρε μια κίτρινη κάρτα και στην συνέχεια έκανε δύο ακόμα μαρκαρίσματα που θα μπορούσαν να τον στείλουν στα αποδυτήρια νωρίτερα.

Της… ανατροπής

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τα μέτρα που είχαν κερδίσει και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο Ουτάκα κατεβάζει με το χέρι (!), η μπάλα θα στρωθεί στον Σαρμπονιέ, ο οποίος θα την στείλει στα δίχτυα του Κάρολ. Από εκεί και πέρα και για ένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε… μπλακ άουτ. Η αλλαγή του Ζαρντίμ και η απόσυρση του καλύτερου παίκτη μέχρι εκείνη την ώρα, Γκρέκο, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Τζεμπούρ άλλαξαν τελείως τα πλάνα του Πορτογάλου.

Η είσοδος του Μήτρογλου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του Πειραιά και ο Τοροσίδης, μετά από αρκετό καιρό φώναξε «παρών» και με ωραίο γυριστό έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον Ολυμπιακό να κλείνει την Μονπελιέ στα καρέ της, να την πιέζει και να προσπαθεί να κάνει την ολική επαναφορά. Αυτή έγινε στις καθυστερήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Αμπντούν έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, γύρισε στον Μήτρογλου και εκείνος με ένα άγγιγμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον Ολυμπιακό στα ουράνια. Η νίκη αυτή, κρατάει «ζωντανό» τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της πρόκρισης, παρά το γεγονός πως η Σάλκε επικράτησε της Άρσεναλ μέσα στην Αγγλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Πιονιέ, Μ’ Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σταμπουλί, Μπελχαντά, Καμπελά, Σαϊί (85’ Μαρβό), Ουτάκαν, Μουνιέ (60’ Εστράδα), Σαρμπονιέ (68’ Καμαρά).

Στον πάγκο: Ζουρντέν, Κονγκρέ, Ερέρα, Ζενσάμ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Γκρέκο (60’ Αμπντούν), Φουστέρ (88’ Λυκογιάννης), Τζεμπούρ (70’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Φέισα, Ντιακιτέ, Πάντελιτς.

Διαιτητής: Ορσάτο (Ιταλία)

Βοηθοί: Ματζιάνι (Ιταλία), Γκρίλι (Ιταλία)

Γήπεδο: Λα Μοσόν

Πηγή: sday.gr