«Αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια θαλασσογραφία», λένε οι περισσότεροι φωτογράφοι για την παραλία Turimetta που βρίσκεται κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού στη βόρεια πλευρά του Σίντνεϊ, στην οποία μπορεί κάποιος να θαυμάσει σε κάθε γωνιά της και ένα διαφορετικό τοπίο. Και δεν έχουν άδικο!

Στην «παραλία με τα πολλά πρόσωπα» (όπως λένε οι ντόπιοι), βράχια με περίεργες υφές και σχήματα, μικροί κόλποι και «χρωματιστά» νερά, ομιχλώδη σημεία αλλά και μεγάλες σπηλιές δημιουργούν διαφορετικές κάθε φορά εικόνες αλλά και ξεχωριστά θαλασσινά σκηνικά.

Αν και μόλις ένα μικρό κομμάτι της είναι προσβάσιμο για κολύμπι, οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι φωτογράφοι δείχνουν μεγάλη προτίμηση στην περιοχή λόγω της άγριας ομορφιάς του τοπίου, που ενισχύεται από ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα.

«Μπορεί να είναι μια ελάχιστα γνωστή παραλία στον πολύ κόσμο που επιθυμεί άμμο και γαλάζια νερά, όμως οι εικόνες εδώ είναι λατρεμένες από τους φωτογράφους, που τοποθετούν την Turimetta πρώτη στη λίστα των επιλογών τους για μια εντυπωσιακή λήψη», λένε οι ντόπιοι.

Πηγή: perierga.gr