Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Κυριακή 21/10 ο καιρός από τα βορειοανατολικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που θα συνεχιστούν το επόμενο τριήμερο και θα εντοπίζονται στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και στο Αιγαίο.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά, οι Κυκλάδες, η Βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς οι βροχές στις περιοχές αυτές θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση.

Πιο αναλυτικά:

Το διήμερο Δευτέρα 22/10 και Τρίτη 23/10 βροχές θα εκδηλώνονται στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη πάντως τα φαινόμενα στις βορειότερες περιοχές θα σταματήσουν. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις (και τοπικά θυελλώδεις) άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στα επίπεδα των 20-22 βαθμών, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 24/10 οι βροχές σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι και οι θερμοκρασίες δε θα παρουσιάσουν μεταβολή.

Ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 25/10, ενώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία στα τέλη της εβδομάδας ο καιρός ενδέχεται να επιδεινωθεί σημαντικά από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και επικράτηση νοτίων ανέμων.

Κυριακή 21/10/2012, 15:30

Ε.Α.Α. Πεντέλη

Σ. Βουγιούκας

Πηγή: meteo.gr