Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 3-0 κόντρα στον Πανθρακικό.

Τραγικό λάθος του Αντίλοβιτς στο γκολ του Ίλιτς. Τσουκαλάς και Κοροβέσης τα άλλα δύο τέρματα. Ο Φεγκρούς «έπιασε» πέναλτι των γηπεδούχων.

Οι Ηπειρώτες βρέθηκαν σε πολύ καλό απόγευμα και πέρασαν «αέρα» απο την έδρα του Πανθρακικού, επικρατώντας με το ευρύ 3-0 στην έκτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!

Από τη μία οι νεοφώτιστοι «πλήρωσαν» τη γκέλα του Αντίλοβιτς στο πρώτο γκολ του Ίλιτς (9’), από την άλλη ο Φεγκρούς σαν «φύλακας» άγγελος» απέκρουσε το πέναλτι του Βαϊρουά (22’) πριν έρθουν τα άλλα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων με τους Τσουκαλά (45’) και Κοροβέση (73’).

Οι δύο ομάδες μπήκαν με αρκετή διάθεση και έψαχναν στα πρώτα λεπτά να βρουν χώρους για να φανούν απειλητικοί. Και ενώ δεν υπήρχε… καπνός, ο Ίλιτς έβαλε «φωτιά», έστω και με τη βοήθεια του Αντίλοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός έκανε τη σέντρα σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον γκολκίπερ του Πανθρακικού να κάνει τραγική εκτίμηση της φάσης με τη μπάλα να καταλήγει στα.. δίχτυα.

Ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα 1-0 στο σκορ χωρίς να έχει δείξει ιδιαίτερα πράγματα, χάρη στην αδράνεια του Αντίλοβιτς. Πίεσαν να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι και θα το κατάφερναν στο 24’ αν ο Φεγκρούς δεν είχε κάνει πολύ ωραία απόκρουσε στην εκτέλεση πέναλτι του Βαϊρουά. Το 1-0 διατηρήθηκε, φάσεις πολλές δεν υπήρχαν και από το… πουθενά οι Ηπειρώτες έκαναν και το 2-0! Στο 45’ ο ΠΑΣ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Ίλιτς έκανε πολύ καλή πάσα προς τον Τσουκαλά, ο οποίος από κοντά με ψυχραιμία, έδωσε… αέρα δύο γκολ και έθεσε τα θεμέλια για το τρίποντο.

Κάτι έλειπε στο επιθετικό «κομμάτι» για τον Πανθρακικό. Ο Σάββας Παντελίδης είδε το πρόβλημα και έριξε στο ματς τον Κυβελίδη και ο Έλληνας επιθετικός έκανε ότι μπορούσε για να τον δικαιώσει, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ο ΠΑΣ είχε δώσει μέτρα στο γήπεδο και ο «Κύβε» έχασε μέχρι το 60’ δύο καλές ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ και να δώσει εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.

Και κάπου εκεί ήρθε ο Κοροβέσης να τελειώσει το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο 21χρονος άσος πήρε τη μπαλιά μέσα στην περιοχή και με πολύ ωραίο πλασέ «νίκησε» τον Αντίλοβιτς και έγραψε το 3-0 για την ομάδα του. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε με αυτό το σκορ, ο ΠΑΣ έκανε… περίπατο στην Κομοτηνή και πήρε βαθμολογική… ανάσα από τις τελευταίες θέσεις.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Μελίσσης (45’ Κυβελίδης), Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Μουνάφο, Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Λουσέρο, Βαϊρουά (74’ Γωνιάδης), Κοντογουλίδης

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Πρίττας, Μακρυδημήτρης, Μίνγκα

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Οικονόμου (54’ Κεϊτά), Μιχαήλ, Βίλα, Λίλα, Γεωργίου (67’ Ντε Βινσέντι), Τσουκαλάς, Ίλιτς (81’ Γιάκος), Κοροβέσης

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Πατσατζόγλου, Νηκλιτσιώτης, Αυγενικού

Πηγή: sday.gr