Ο Αστέρας Τρίπολης, όντας καλός μονάχα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Βέροια, επικράτησε πανεύκολα 3-0 για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Με τους Εμάνουελ Περόνε (51’, 69’) και Πάμπλο Ντε Μπλάσις (67’) να… «χορεύουν» την Βέροια και να πετυχαίνουν δύο και ένα τέρματα αντίστοιχα, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 3-0 της ομάδας της Ημαθίας.

Καλοί για ένα ημίχρονο οι Αρκάδες, έφτασαν στην επικράτηση, ενώ η Βέροια, εμφανίστηκε αγνώριστη στην επανάληψη, αφού στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερη, αλλά βρήκε μπροστά της έναν εντυπωσιακό Φούλοπ.

Το ματς:

Αβίαστα λάθη, κάποια δυνατά μαρκαρίσματα και φάσεις μόνο μπροστά από την εστία του Φούλοπ συνέθεταν το σκηνικό του πρώτου μέρους. Οι Αρκάδες… δεν μπήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Βέροια, μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, όταν και βρήκε τα πατήματά της, στάθηκε εξαιρετικά και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Εκεί όμως, δυστύχησε καθώς βρήκε απέναντί της έναν φανταστικό Φούλοπ.

Από την άλλη πλευρά ο Τσιώλης προσπαθούσε να «αφυπνίσει» τους παίκτες του. Το… μάρμαρο το πλήρωσε ο Μπακασέτας, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 38’ με τον Καρντάσιο να μπει για να συμμαζέψει τη μεσαία γραμμή των Αρκάδων, οι οποίοι με την απουσία του Αλβάρες, έμοιαζε… χαμένη. Είναι, δε, δεδομένο πως αν ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μπορούσε να κάνει και άλλες αλλαγές, οι Περόνε, Ντε Μπλάσις και σίγουρα ο Ράγιος δεν θα συνέχιζαν στο παιχνίδι. Το 0-0 του πρώτου μέρους έμοιαζε λυτρωτικό για τους γηπεδούχους, ενώ σίγουρα αδικούσε τους παίκτες του Καρύδα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τελείως διαφορετικά. Ο Περόνε… ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα και εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Ντε Μπλάσις, άνοιξε το σκορ με το κεφάλι. Οι Αρκάδες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ο Ντε Μπλάσις έκανε… «σεφτέ» στα γκολ του με την φανέλα με το αστέρι στο στήθος, ενώ ο Περόνε, πέτυχε ένα ακόμα γκολ, σπάνιας ομορφιάς, «κρεμώντας» τον Λόπεζ.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς να αλλάξει κάτι, με τον Αστέρα να έχει πάρει αυτό που ήθελε, χάρη στους εξαιρετικούς Περόνε και Ντε Μπλάσις, οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Αρκάδες να φτάνουν τους 13 πόντους και την Βέροια να μένει στους 8.

Αστέρας (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (46’ Καλαντζής), Ουσέρο (78’ Φραγκουλάκης), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (38’ Καρντάσιο), Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Καστέλς, Έγκον, Αλβάρες.

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Γεωργιάδης, Έβερτον, Ορέστες, Καλί, Καφές (73’ Μενέντες), Καλογέρης, Ιωάννου (62’ Καλτσάς), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Κόστλι (81’ Μπελόν).

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Πέρεζ, Τζημογιάννης.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

Πηγή: sday.gr