Η ELPEN, η πρώτη ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία με πενηντάχρονη ιστορία κοντά στον Έλληνα ασθενή και τον ιατρικό κόσμο της χώρας, αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία οτι το μήνυμα Φροντίδα για τον Άνθρωπο που συνοδεύει το λογότυπό της στην επικοινωνία, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης και η ELPEN σε συνεργασία με το Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση επικοινωνεί με το κοινό στα πλαίσια της επιδημιολογικής μελέτης OSTRIA*. Εξειδικευμένο προσωπικό θα κάνει δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας με δύο μηχανήματα υπέρηχων ιδιοκτησίας της ELPEN προκειμένου να συμβάλλει στη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Στο πρόγραμμα αυτό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στα πλαίσια της μελέτης OSTRIA από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 3.500 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σε 105 σημεία της χώρας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες 45 ετών και άνω και ιδιαίτερα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και σε ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

                

Σε μια δύσκολη εποχή για τους πολίτες της χώρας, η ELPEN δεν αρκείται στην παραγωγή Επώνυμων, Αποτελεσματικών, Ασφαλών Γενόσημων και Πρωτότυπων Φαρμάκων αλλά βρίσκεται ενεργά κοντά στον Έλληνα πολίτη.