Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιαδήποτε μέτρα που περιλαμβάνουν «τις αξιώσεις της τρόικα για τα εργασιακά», όπως αποσαφήνισε κατηγορηματικά ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο της πολύωρης σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως η τριμερής προβάλει αξιώσεις «που δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα» προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση διάσωσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξηγώντας πως η τρόικα σκοπεύει στο να «διαμελιστούν» και να «ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα».

«Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή να αξιώνει η τρόικα την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Κουβέλης, συμπληρώνοντας πως τα αιτήματα της τριμερούς «υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας» και «κάθε αναγκαίο μέτρο» και ισοδυναμούν με «περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης» και της «καλπάζουσας ανεργίας».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή οι σχέσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων παραμένουν καλές.

Τον κίνδυνο «ασφηξίας» σε περίπτωση μη καταβολής της δόσης υπογράμμισε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας πως δίχως τα κεφάλαια της δόσης τα χρονοδιαγράμματα εξάντλησης των ταμειακών αποθεμάτων του Δημοσίου εντός του Νοεμβρίου παραμένουν.

Τέλος ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε την ανάγκη επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προσθέτοντας ότι η Αθήνα θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα απόσυρσης μέτρων «στο βαθμό που υπάρχουν έσοδα του ελληνικού δημόσιου» που τα αντισταθμίζουν.

Πηγή: skai.gr