Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε άμεσα ανήλικη, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Για το περιστατικό αυτό και για την ύπαρξη σχετικού βίντεο στο Youtube, είχε σταλεί e-mail, μέσω ηλεκτρονικής θυρίδας του F.B.I.

Ειδικότερα, την Παρασκευή (12.10.2012) το απόγευμα, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω e-mail ηλεκτρονικής θυρίδας της Υπηρεσίας του F.B.I., ότι υπήρχε βίντεο στην ιστοσελίδα www.youtube.com, στο οποίο απεικονιζόταν ένα ανήλικο κορίτσι σε κακή ψυχολογική κατάσταση να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας παράλληλα και τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τον πάροχο των υπηρεσιών του διαδικτύου, εντόπισαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, το επίμαχο βίντεο είχε «ανέβει» στο διαδίκτυο από σύνδεση δικτύου που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής, ενώ σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφαλείας, εντοπίστηκε η ανήλικη, η οποία είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Άμεσα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ της παρέχεται η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών.