Το δοκάρι και ο Μπέγκοβιτς έσωσαν τη Βοσνία στην αναμέτρηση με την Εθνική μας ομάδα, που έμεινε στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε δύσκολα τα πράγματα για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2014.

Πρώτος σε συμμετοχές ο Καραγκούνης που έφτασε τις 121, τραυματίας αποχώρησε ο Μαλεζάς.

Το τελικό 0-0 στο «Καραϊσκάκη» έφερε πολύ συνωστισμό και… στριμωξίδι, αφού οι δύο αποψινοί αντίπαλοι μαζί με τη Σλοβακία (προσεχή αντίπαλο της γαλανόλευκης) ισοβαθμούν στην πρώτη θέση.

Διπλό ραντεβού με την ατυχία στα δοκάρια των Γκέκα και Τοροσίδη. Έγραψε ιστορία και αποθεώθηκε ο Καραγκούνης, ο οποίος αγωνίστηκε για 121η φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αγωνία για τον Μαλεζά που αποχώρησε τραυματίας.

Άτολμη σε πολλά σημεία του αγώνα η Εθνική δεν διεκδίκησε μέχρι τέλους αυτό που θα μπορούσε να πάρει από το ματς και πλέον ταξιδεύει στη Σλοβακία για τον αγώνα της Τρίτης με στόχο να ξαναγίνει φαβορί του 7ου ομίλου.

Το ματς:

Με 30.000 οπαδούς (γιατί η ατμόσφαιρα περισσότερο σε αγώνα συλλόγων και όχι εθνικών ομάδων έμοιαζε) και τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να μπαίνουν αποφασισμένοι η βραδιά στο «Καραϊσκάκη» έμοιαζε από την αρχή γεμάτη… υποσχέσεις. Αυτό το αισιόδοξο συναίσθημα έγινε ακόμη εντονότερο μετά από μόλις πέντε λεπτά αγώνα, όταν η Εθνική βρέθηκε όσο πιο κοντά στο γκολ είναι δυνατό να βρεθεί ομάδα. Ο Φάνης Γκέκας αντί για δίχτυα, βρήκε δοκάρι χάνοντας πιθανότατα το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Είχε προηγηθεί πολύ ωραία ενέργεια του Σαμαρά, που γρήγορα αντιλήφθηκε πως ο Βράνιες ήταν του χεριού του, και πάσα πάρε-βάλε στον επιθετικό της Λεβάντε.

Το 1-0 δυστυχώς δεν ήρθε και σταδιακά ο αρχικός ενθουσιασμός των διεθνών κόπασε. Το παιχνίδι έγινε μονοδιάστατο, με σχεδόν όλες τις επιθέσεις να βγαίνουν από αριστερά με Σπυρόπουλο, Φορτούνη, Σαμαρά να συνεργάζονται αρκετά καλά. Αυτά μέχρι το πρώτο 20λεπτο, αφού στη συνέχεια οι Βόσνιοι πήραν την πρωτοβουλία. Κι ενώ το βαρύ πυροβολικό (Έντιν Τζέκο) ήταν καλά κλεισμένος, δείχνοντας όμως σε κάθε επαφή με την μπάλα πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, ήταν οι Μισίμοβιτς και Μεντούνγιανιν εκείνοι που κέρδισαν το κέντρο και δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Όταν πέρασε το δεκάλεπτο της… Βοσνίας, ήρθε το δεύτερο ραντεβού με την ατυχία για την Εθνική ομάδα, καθώς ο Τοροσίδης ήταν αυτός που στο 33’ σημάδεψε σίδερο και κάπου εκεί εξαντλήθηκε η επιθετική δραστηριότητα της «γαλανόλευκης». Πριν και μετά από αυτήν τη φάση, ο κίνδυνος για την ελληνική εστία ήρθε δυο φορές. Μια φορά ο Καρνέζης (με φανταστική απόκρουση σε προσπάθεια του Λούλιτς) και την επόμενη ο Μανιάτης που έσωσε σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή, κράτησαν την ομάδα στο ματς και το παθητικό στο μηδέν.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το δεύτερο μέρος, με την Εθνική δηλαδή να στερείται ιδεών και ποικιλίας στην ανάπτυξη και να τα περιμένει όλα ή σχεδόν όλα από τον οίστρο του Σαμαρά. Ο Σάντος βλέποντας τον Γκέκα να μην έχει ξεπεράσει ποτέ τη χαμένη ευκαιρία του 5’ τον απέσυρε περνώντας τον Σαλπιγγίδη, ενώ στην επόμενη αλλαγή γράφτηκε ιστορία. Ο τραυματισμός του πολύ καλού Μαλεζά, έφερε τον Κατσουράνη στα μπακ και τον Καραγκούνη στο ματς και τα… κιτάπια της ιστορίας. Ο «Τυπάρας» έφτανε στις 121 συμμετοχές με το εθνόσημο, αποθεώθηκε από τον κόσμο και παράλληλα έκανε τους πάντες να σκεφτούν τι ωραίο «παραμύθι» θα είχαν να διηγηθούν εάν από τα δικά του πόδια λυνόταν ο «γόρδιος δεσμός» του γκολ.

Δεκατρία λεπτά πριν το τέλος παραλίγο το ρόλο του Μεγαλέξανδρου να έπαιζε ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος σάστισε από το πελώριο κορμί του Μπέγκοβιτς και νικήθηκε από τον θηριώδη Βόσνιο τερματοφύλακα στην τελευταία –όπως αποδείχθηκε- μεγάλη στιγμή του ματς. Με το χρόνο περνά αδυσώπητα, ο Σάντος ρίσκαρε. Πέρασε και τον Μήτρογλου στο ματς, γύρισε το σύστημα απλώνοντας σαν βεντάλια την τριάδα των επιθετικών του, κόλπο που όμως δεν επέφερε καρπούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μαλεζάς (66’ Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης (80’ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαμαράς, Γκέκας (57’ Σαλπιγγίδης).

Στον πάγκο: Λάμπρου, Γλύκος, Τζαβέλλας, Σιόβας, Δημούτσος, Νίνης, Φωτάκης, Αθανασιάδης.

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς (74’ Ίμπρισιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντουνγιανιν (74’ Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.

Στον πάγκο: Σέχιτς, Άβντουκιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Σβράκα, Βρσάγεβιτς, Σεσαρ, Μπέσιτς.

Πηγή: sday.gr