Την διασύνδεση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τα ληξιαρχεία εντός του επόμενου έτους προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος  ερωτηθείς για το σύστημα «Αριάδνη» με το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να προστρέχουν στους συμβολαιογράφους για μεταβολές οικογενειακές κατάστασης όπως γάμους και θανάτους.

«Είμαστε σε επαφή με αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση. Εντός του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση ΙΚΑ – ληξιαρχείων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε ότι το μεγάλο έλλειμμα είναι η διασύνδεση όλων των δημόσιων υπηρεσιών μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα.

Όσον αφορά τις πλασματικές συντάξεις ανέφερε ότι έως τις 15 Νοεμβρη το 95% της πραγματικότητας θα έχει αποτυπωθεί με τη νέα απογραφή, δηλώνοντας ότι όσοι δικαιούχοι δεν απογραφούν δεν θα πάρουν σύνταξη.

Σημειώνεται ότι η απογραφή των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ συνεχίζεται κανονικά λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Ωστόσο όσοι απογράφονται αυτό το διάστημα, καθώς έχει λήξει η προθεσμία απογραφής, θα λάβουν τη σύνταξη μόνο από τα κατά τόπους υποκαταστήματα από τις 22 Οκτωβρίου και έπειτα.

Πηγή: skai.gr