«Οι πολίτες δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά από την καθιέρωση τού συστήματος «Αριάδνη», που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με αφορμή τις ανακοινώσεις Βρούτση για την καθιέρωση του συστήματος «Αριάδνη», προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των συντάξεων «μαϊμού».

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η άδεια γάμου, όπως και η άδεια ταφής και κάθε οικογενειακή μεταβολή που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν -μέσω ηλεκτρονικού συστήματος- τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι συμβολαιογράφοι υπογραμμίζουν ότι, κλήθηκαν από το υπουργείο Εργασίας να βοηθήσουν «σε μια πανεθνική εκστρατεία για να απαλειφθεί το φαινόμενο της παραβατικότητας στις συντάξεις «μαϊμού», στις συντάξεις που εισπράττονται από μη δικαιούχους, σε συντάξεις χηρείας που εισπράττονται και μετά την τέλεση νέου γάμου και σε μια σειρά άλλων δυσλειτουργιών, που ταλανίζουν την εθνική οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που υπερβαίνουν σε κόστος το ποσό των 500.000.000 ευρώ ετησίως». Και πράγματι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, όπως αναφέρουν.

Πηγή: skai.gr