Τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υπεράντλησης νερού για γεωργικές δραστηριότητες και να υπάρξει εξορθολογισμός των χρήσεων, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

Απαντώντας το πρωί στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ, Κατερίνας Μάρκου, για τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση της λίμνης Κορώνειας, εξαιτίας της υπεράντλησης του νερού για γεωργική χρήση, ο κ. Καλαφάτης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό της δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων (ΕΜΥ).

Το ΕΜΥ αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των χρήσεων της λίμνης, “εγχείρημα που εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, γενικότερα, το ζήτημα της υπεράντλησης νερού για γεωργικές χρήσεις”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», τα έργα τεχνικής παρέμβασης στη λίμνη, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ.

Πηγή: energypress.gr