Mε μια εκδήλωση γεμάτη αφηγήσεις και κατασκευές για παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά… εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00, η συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλλιθέας.

Η πρώτη αυτή δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Καλλιθέας και θα προσφέρει στους μικρούς μας φίλους ένα ταξίδι στη γνώση εκτός των τειχών τους, με όχημα το παραμύθι και την αφήγηση.

Την ημέρα αυτή ο Γιώργος Ευγενικός αφηγείται παραμύθια και κατασκευάζει Origami, με τη μουσική συνοδεία του Κωνσταντίνου Μπαλταζάνη, ενώ αμέσως μετά οι ιστορίες της Νίκης Κάπαρη θα μας ταξιδέψουν …στων αστεριών τους μύθους… με τις μουσικές και ηχητικές ατμόσφαιρες που θα δημιουργήσει ο Γιάννης Ψειμάδας.

Η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς πρωτότυπων επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνονται στους πολίτες της Καλλιθέας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, συζητήσεις ειδικών με το κοινό, αλλά και προγράμματα φιλαναγνωσίας και γνωριμίας μικρών και μεγάλων με ποικιλία επιστημονικών, κοινωνικών και παιδαγωγικών θεμάτων με την Επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Χώρος συνάντησης θα είναι η παραλία της Καλλιθέας και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος
Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 και στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας
210 9570001 και 210 9584832.

Πρόγραμμα

18:00 – 18:40 Παραμύθια και origami: αφήγηση. Μια περιπλάνηση στη γεωμετρία
και στη μηχανική μέσα από το παραμύθι.
18:45 – 19:15 Εργαστήριο κατασκευής origami
19:15 – 19:30 Ιστορίες με νότες : Οι νότες χορεύουν στο πεντάγραμμο και
αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες.
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας, Κωνσταντίνος Μπαλταζάνης
19:30 – 20:15 Των αστεριών οι μύθοι: αφήγηση

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr