Ακάθεκτος συνεχίζει ο Πλατανιάς Χανίων, ο οποίος πέρασε σαν «σίφουνας» και από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του Άρη με 2-0, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δεν λέει να συνέλθει ο Άρης, την ώρα που ο Πλατανιάς εντυπωσιάζει.

Οι Κρητικοί επικράτησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την έκτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με σκορ 2-0 και… ατενίζουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος με μεγάλη αισιοδοξία, καθώς ανέβηκαν στη τέταρτη θέση.

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς… αποχαιρετούν τις όποιες βλέψεις είχαν να ανασάνουν βαθμολογικά και παραμένουν πολύ χαμήλα.

Σκόρερ για τους φιλοξενουμενους ήταν ο Κάλαϊτζιτς στο 37′ και ο Ουντότζι στο 66′. Ιστορικό διπλό για τους νεοφώτιστους, καθώς είναι το πρώτο τους στα «μεγάλα σαλόνια».

Το ματς:

Ο Άρης φαινόταν πιο… κεφάτος στην αρχή του παιχνιδιού, με τον Πλατανιά να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Όλα αυτά όμως χωρίς να υπάρχουν φάσεις μπροστά από την εστία, με τους «κίτρινους» να έχουν μια φλύαρη υπεροχή. Τα αμυντικά κενά του Άρη ήταν πολλά. Και φάνηκε αυτό όσο περνούσαν τα λεπτά και οι Κρητικοί κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Και αφού ο Κάλαϊτζιτς απείλησε με ωραίο σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη, ήρθε η ώρα να μετουσιωθεί η… αναγέννηση του Πλατανιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε γκολ. Οι Κρητικοί επωφελήθηκαν το λάθος του Πουλίδο και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε αυτή τη φορά τον γκολκίπερ του Άρη και έγραψε το 1-0, «παγώνοντας» τους φίλους των γηπεδούχων. Στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Αγκάνθο υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ σε τετ-α-τετ που βγήκε αν και τελικά ο Κηπουρός απέκρουσε.

Από τη ζέστη στην… ψυχρολουσία

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Άρης μπήκε «ζεστά». Αυτή τη φορά όμως δεν… έκατσε. Πίεζε, «ανέβαζε στροφές» και έκανε και ευκαιρίες. Αρχικά, ο Καπετάνος βρέθηκε στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε στο σώμα του Τζανή τελευταία στιγμή και στη συνέχεια της φάσης ο Αγκάνθο έστειλε τη μπάλα στα… περιστέρια. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Σουνάς έχασε τη πιο σημαντική ευκαιρία για τον Άρη, καθώς αφού πέρασε δύο αντιπάλους, έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ ήταν κακό.

Και ενώ ο κόσμος είχε ζεσταθεί και παρότρυνε τους παίκτες της ομάδας του να ισοφαρίσει, ήρθε η ολική «ψυχρολουσία». Στο 66’ και ουσιαστικά στην πρώτη τους απόπειρα για επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κρητικοί βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Κανακούδης έκανε την κατάλληλη στιγμή τη σέντρα και ο Ουντότζι σχεδόν σε κενή εστία έγραψε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους νεοφώτιστους.

Τα επόμενα λεπτά ήταν τυπική υπόθεση, καθώς ο Άρης δεν έδειχνε ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα, ενώ ο Πλατανιάς κρατούσε το ιστορικό πρώτο διπλό στη Σούπερ Λίγκα στην… αγκαλιά του. Το 2-0 υπέρ των Κρητικών τους ανεβάζει στη τέταρτη θέση, την ώρα που οι «κίτρινοι» μένουν… επικίνδυνα χαμηλά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Αγκάνθο, Καπετάνος, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Σουνάς, Νταμαρλής (71’ Παπαστεριανός), Ασλανίδης (46’ Γκέσιος), Ψυχογιός, Κοέλιο (62’ Κανουλάς)

Στον πάγκο: Διούδης, Παντίδος, Καζναφέρης, Αγγελούδης

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Κάλαϊτζιτς, Ντοέ, Ούκαρ, Αγκιλέρα, Αναστασάκος (81’ Ναζλίδης), Ουντότζι, Μαρτσάκης

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Γκονζάλες, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Μιρτσέτα, Γιακουμάκης

Πηγή: sday.gr