Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ξέσπασε με δύο γκολ απέναντι στη SKODA Ξάνθη και… «ανέστησε» τον Παναθηναϊκό που με το 2-1 στα «Πηγάδια» πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Αύγουστο!

Δεύτερη νίκη εντός συνόρων για τους «πράσινους» που βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό από το γκολ του Μαρκόβσκι αλλά αντέδρασαν πολύ γρήγορα και στο τέλος έκαναν και διαχείριση δυνάμεων.

Μετά λοιπόν την ισοπαλία με την Τότεναμ μεσοβδόμαδα για το Europa League, η ομάδα του Φερέιρα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της που ήταν να πάρει την νίκη στο ματς αυτό και τους τρεις βαθμούς που θα της εξασφαλίσουν, έστω για λίγο, ηρεμία.

Αγωνιστικά, κορυφαίος για το τριφύλλι ήταν ο Χριστοδουλόπουλος που όταν ανέβασε την απόδοσή του «καθάρισε» και το ματς. Εμφανώς επηρεασμένος από την κριτική που του ασκείται, ο Έλληνας επιθετικός στις φάσεις των τερμάτων που σημείωσε ξέσπασε με αρκετά… γαλλικά. Δεν βγήκε το «πείραμα» του Φερέιρα με τον Βύντρα σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Στην αντίπερα όχθη, στο ντεμπούτο του Κωστένογλου, η Ξάνθη μετά από ένα καλό πρώτο 20λεπτο και αν εξαιρέσεις κανείς κάποιες ατομικές ενέργειες του Μαρσελίνιο από τα αριστερά, είχε στο υπόλοιπο ματς μεγάλο πρόβλημα στην μεσαία γραμμή αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Το ματς:

Η έμπνευση του Φερέιρα με τον Βύντρα σε ρόλο αμυντικού χαφ δεν απέδωσε για τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Ξάνθη πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και το έδειξε πολύ νωρίς καθώς μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, ο Μαρσελίνιο από αριστερά έκανε τις γνωστές του ενέργειες, πέρασε την μπάλα στην περιοχή και αφού οι αμυντικοί των «πράσινων» δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Μαρκόβσκι δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Καρνέζη και να κάνει το 1-0.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν λύσεις στο δημιουργικό τους κομμάτι, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με το πέναλτι που έκανε ο Βάλλας στον Τοτσέ. Ο Ισπανός από τα έντεκα βήματα νικήθηκε από τον Βιβιανί (11΄) και το σκορ έμεινε στο 1-0.

Το «καθάρισε» ο Λάζαρος

Μετά το πρώτο 20λεπτο, οι Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος και Σισοκό άρχισαν να γίνονται πιο δραστήριοι. Ο Λάζαρος πήρε πρωτοβουλίες ξεκινώντας από τον άξονα και στο 26ο λεπτό του αγώνα κατάφερε να ισοφαρίσει με σουτ έξω από την περιοχή. Ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε (φτιάχνοντας με ειρωνικό τρόπο το μαλλί του) έδειχνε ότι το είχε πάρει προσωπικά. Και αυτό βγήκε στον αγωνιστικό χώρο…

Τρία λεπτά αργότερα (29΄) μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Σισοκό, άνοιξε την μπάλα και τον διασκελισμό του, προσπέρασε τον Κομεσίδη και με ιδανικό πλασέ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1. Ο έξαλλος πανηγυρισμός του και το «Έτσι, με αυτό το μαλλί σας γα…» ήταν το ξέσπασμα για τον επιθετικό των «πράσινων» που από εκεί και πέρα έριξαν ρυθμό, έχοντας όμως ήδη περιορίσει την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με το νερό στο… αυλάκι

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έχοντας πλέον γυρίσει το ματς δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Απέναντι σε μία Ξάνθη που δεν μπορούσε να αλλάξει τρεις πάσες διαδοχικές, οι μέσοι των «πράσινων» πήραν τον έλεγχο του κέντρου. Ο Σεϊταρίδης ανέβαινε όσο χρειαζόταν για να κρατάει απασχολημένο και τον Μαρσελίνιο και τον Μπαξεβανίδη και έτσι δημιουργικά η ομάδα του Κωστένογλου δεν είχε τίποτα να επιδείξει.

Οι «πράσινοι» δεν πάτησαν άλλο το γκάζι. Κυκλοφόρησαν την μπάλα καλά, είχαν και την φάση στο 51΄όταν ο Τοτσέ σκόραρε πεσμένος στο έδαφος αλλά από θέση οφσάιντ και τέλος… Διαχειρίστηκαν καλά το παιχνίδι και εντέλει έφυγαν με το «τρίποντο» από τα Πηγάδια αν και στο 84΄ο Φλίσκας νικήθηκε από τον Καρνέζη στην μοναδική στιγμή που απείλησε τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο (77΄Ονουάτσι), Νάκας (46΄Πλατέλλας), Μαρκόβσκι, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Ντάνι

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σισοκό, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ (75’ Φορναρόλι), Χριστοδουλόπουλος (88΄Μαρίνος), Σεϊταρίδης, Ζέκα (65΄Μαυρίας), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος

Πηγή: sday.gr