Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΚ και Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Οι Φαίακες προηγήθηκαν με τον Βενέτη στο 30′ για να ισοφαρίσει η Ένωση με τον Παυλή στο 74′. Χωρίς νίκη παραμένει η ΑΕΚ που έχει μόλις δύο βαθμούς στις έξι πρώτες αγωνιστικές και είναι στην τελευταία θέση. Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο τόσο στο τέλος του ημιχρόνου όσο και στο φινάλε του παιχνιδιού.Αρνητική ήταν η παρουσία του Φουρτάδο που αγωνίσθηκε και στα 90 λεπτά του ματς

Τα πλάνα των προπονητών

Ο υπηρεσιακός προπονητής, Μανώλης Παπαδόπουλος παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1 Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα – οι Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Στα χαφ οι Γιάγκο και Ρίκκα σε ρόλο αμυντικών χαφ, με το Λαγό αριστερά, τον Παπαδημητρίου δεξιά και τον Κατίδη σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον προωθημένο Φουρτάδο.

Για την Κέρκυρα ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Βενέτη και Έντερ στο κέντρο της άμυνας με το Ζουμπουλάκη στο δεξί άκρο και τον Τσουμάνη στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή οι Χάμπλ και Ηλιάδης σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Καραλή και το Βασιλόγιαννη στα άκρα και τον Μπάρκογλου πίσω από τον προωθημένο Γιάντση σε σύστημα 4-2-3-1

Καλό ξεκίνημα και δοκάρι

Με την πίεση να βαραίνει τα πόδια των παικτών της η ΑΕΚ υποδέχθηκε την Κέρκυρα σε έναν αγώνα που έψαχνε μόνο τη νίκη αλλά ήταν γεμάτη προβλήματα.

Κατά κύριο λόγο δεν είχε προπονητή καθώς μετά από μια θυελλώδη εβδομάδα αναζήτησης το μόνο που κατάφερε η διοίκηση της ήταν να πείσει το Μανώλη Παπαδόπουλο να κάτσει στον πάγκο σαν υπηρεσιακός (για τρίτο παιχνίδι στην καριέρα του μετά τα ματς Κέρκυρας-ΠΑΟΚ 0-1 και Χαλκηδόνα-Κέρκυρα 0-0 το 2005)

Όλα όσα προηγήθηκαν μόνο καλό δεν έκαναν στους πιτσιρικάδες της Ένωσης που μπήκαν στο γήπεδο και ένιωθαν τα πόδια τους να ζυγίζουν 200 κιλά το καθένα.

Παρ όλα αυτά η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για την ΑΕΚ, όταν στο 13ο λεπτό ο Λαγός σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 17′ ο δικέφαλός είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κατίδη ύστερα από σέντρα του Κοντοέ.

Πάγωσε το ΟΑΚΑ ο Βενέτης

Ο Άκης Μάντζιος διέκρινε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή όπου η ΑΕΚ είχε κυριαρχήσει καθώς ο Χάμπλ δεν μπορούσε στον άξονα να ακολουθήσει τον Κατίδη και έτσι απέσυρε τον Γερμανό ρίχνοντας στο ματς το Σταμόγιαννο.

Ο κόουτς των Κερκυραίων δικαιώθηκε καθώς η ομάδα του συμμάζεψε λίγο την κατάσταση στη μεσαία γραμμή ενώ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους στα καρέ του Αραμπατζή οι Φαίακες σκόραραν

Στο 30ο λεπτό ο Γιάντσης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Βενέτης με κεφαλιά νίκησε και την άμυνα αλλά και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ γράφοντας το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Βενέτη ύστερα από 7 χρόνια (είχε σκοράρει στις 18 Δεκεμβρίου του 2005 στο Καλλιθέα Ατρόμητος 2-3).

Το γκολ της Κέρκυρας έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους παίκτες της ΑΕΚ που κυριεύθηκαν από άγχος με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει εν μέσο αποδοκιμασιών από τον κόσμο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός της ΑΕΚ διακρίνοντας πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας του και στη δημιουργία φάσεων πέρασε στο ματς τον Κορδέρο στη θέση του Μπουγαΐδη με τον Ισπανό να παίζει δίπλα στο Ρίκκα και τον Γιάγκο να πηγαίνει πίσω στο κέντρο της άμυνας.

Η Κέρκυρα έχοντας το υπέρ της 1-0 είχε δώσει γήπεδο στην Ένωση και περίμενε κάτω από τη μεσαία γραμμή θέλοντας να ψάξει κάποια αντεπίθεση και να χτυπήσει στην κόντρα με τους γρήγορους Γιάντση Καραλή και Βασιλόγιαννη.

Λύτρωση απο τον Παυλή

Στο 59′ ο Παπαδόπουλος ρίσκαρε ακόμα περισσότερο ρίχνοντας στο ματς τον Γροντή στη θέση του Ρίκκα αφήνοντας ουσιαστικά μοναδικό αμυντικό χαφ τον Κορδέρο.

Στο 63′ ο Μπάρκογλου έφτασε πολύ κοντά στο 0-2 όμως ο Αραμπατζής κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ αποκρούοντας το σουτ του έλληνα μεσοεπιθετικού.

Οι παίκτες του «δικέφαλου» συνέχισαν να πιέζουν χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία των Φαιάκων και να απειλήσουν την εστία του Αναστασόπουλου τουλάχιστον μέχρι το 74ο λεπτό.

Εκεί ακριβώς όμως σχεδόν από το πουθενά ήρθε η λύτρωση για την ΑΕΚ με την ισοφάριση από τον Παυλή.

Ο Κατίδης έκανε από αριστερά τη σέντρα, ο Αναστασόπουλος δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα πιεζόμενος και από τον Φουρτάδο που διεκδίκησε την κατοχή της, αυτή κατέληξε στο σημείο όπου βρισκόταν ο Παυλής ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κενή εστία γράφοντας το 1-1. Ο Επιθετικός της Ένωσης σκόραρε στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή του με την μπάλα καθώς είχε περάσει στο ματς στο 68′ στη θέση του Αρκούδα.

Η συνέχεια μέχρι το τέλος δεν επεφύλασσε κάτι το συνταρακτικό καθώς η ΑΕΚ πίεσε αλλά με τον Φουρτάδο ανύπαρκτο στην κορυφή της επίθεσης να μένει στο γήπεδο έως το τέλος ήταν εντελώς ακίνδυνη.

Η Κέρκυρα πέτυχε αυτό που ήθελε περιορίζοντας πολύ τους διαδρόμους προς την εστία της και όταν μπήκε μπροστά στο σκορ έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο της φορτώνοντας με άγχος τους παίκτες των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης

Βοηθοί: Φ. Ελευθερίου, Γ. Σταυρουλάκης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανώλης Παπαδόπουλος): Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κατίδης, Ρίκκα (59΄ Γροντής), Λαγός, Φουρτάδο, Μπουγαΐδης (46΄ Κορδέρο), Παπαδημητρίου, Αρκούδας (67΄ Παυλής), Κουτρουμπής.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Μπάρκογλου, Έντερ Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης (84΄ Κρητικός), Χαμπλ (26΄ Σταμόγιαννος), Ζουμπουλάκης, Βασιλόγιαννης (68΄ Τσοκάνης).

Πηγή: novasports.gr