Τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη φετινή Σούπερ Λιγκ συνέχισε ο Πανιώνιος! Οι «κυανέρυθροι», έφυγαν και από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή για το τελικό 2-1!

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδειξε ότι ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, ακόμα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Γουνδουλάκης (36’) και Λαμπρόπουλος (71’) οι σκόρερ των «κυανέρυθρων», προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Ίλιτς στο δεύτερο λεπτό του αγώνα.

Αήττητος εδώ και 30 χρόνια (σε επίπεδο Α’ εθνικής) στα Γιάννενα ο Πανιώνιος, αφού ο ΠΑΣ νίκησε τελευταία φορά την περίοδο 1982/83. Υπάρχει άλλη μία νίκη για την ομάδα των Ιωαννίνων την σεζόν 1992/93, αλλά με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται τότε στην Β’ εθνική.

Το ματς:

Πιο δυνατά δεν μπορούσε να μπει στην αναμέτρηση ο ΠΑΣ, αφού ο Ίλιτς στο 2ο μόλις λεπτό πλάσαρε από πλάγια αριστερά τον Περιστερίδη και άνοιξε το σκορ. Ο Σέρβος επιθετικός κατέβασε πολύ όμορφα την μπάλα από την μπαλιά που του έγινε και αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου που είχε κάνει αψυχολόγητη έξοδο.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, οι οποίοι επικράτησαν κατά κράτος των αντιπάλων τους για την επόμενη μισή ώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή των γηπεδούχων, όλα αυτά όμως μέχρι το 35ο λεπτό. Ο Καμπάνταης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ με πλάτη στο τέρμα, με τον Τάσο Πάντο να τον τραβάει παρατεταμένα από την φανέλα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι, αν και ο επιθετικός του Πανιωνίου έπεσε στο έδαφος την στιγμή που ο αμυντικός του ΠΑΣ είχε σταματήσει να τον τραβάει.

Την (εύστοχη) εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γουνδουλάκης ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 36’.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πήραν ψυχολογία και έχασαν την ευκαιρία του αγώνα με τον Καμπάνταη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, να μην μπορεί να κάνει το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή του ΠΑΣ.

Και εκεί που το δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να μην επιφυλάσσει ιδιαίτερες συγκινήσεις, ήρθε το 71ο λεπτό για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Μενδρινός που πέρασε στην θέση του Σάμαραη, εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Λαμπρόπουλος οριζοντιώθηκε για να κάνει με κεφαλιά το 1-2.

Πέντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα, που ευτυχώς δεν κόστισε στο τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Από νέα εκτέλεση (φάουλ αυτή την φορά) του Μενδρινού, ο Κούρος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και στην συνέχεια στα χέρια του Φεγκρούς. Ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων δεν συγκράτησε καλά την μπάλα, η οποία όπως φάνηκε στο ριπλέι είχε περάσει την γραμμή ενώ βρισκόταν στα χέρια του.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς άλλες μεγάλες φάσεις, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Λίλα, Οικονόμου, Πάντος, Μιχαήλ, Ίλιτς, Βίλα, Τσουκαλάς (Νικλητσιώτης 82’), Γεωργίου (Τζάνης 64’), Κοροβέσης (Γιάχος 77’)

Αναπληρωματικοί: Μπαμπανιώτης, Κεϊτά, Αυγενικού, Μπέριος

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Ανδράλας, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (Μενδρινός 66’), Κολοβός (Ντούνης 58’), Καμπάνταης (Διαμαντάκος 73’), Αραβίδης

Αναπληρωματικοί: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Ρόκας

Πηγή: sday.gr