Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Τότεναμ στο Ολυμπιακό Στάδιο και πήρε τον πρώτο του πόντο στον 10ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Χάντλστοουν, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 77′ με τον Τοτσέ.

Ο Φερέιρα παρέταξε το «τριφύλλι» με σύστημα 4-3-3, τον Καρνέζη στην εστία, τους Σεϊταρίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Πίντο και Βίντρα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και τους Βιτόλο, Μαρίνο και Ζέκα στο κέντρο. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Τοτσέ, με τον Χριστοδουλόπουλο στη δεξιά πτέρυγα και τον Κουίνσι στα αριστερά. Στο 4-2-3-1 της Τότεναμ από την άλλη, μπροστά από τον Γιορίς βρέθηκαν οι Γουόκερ, Ντόουσον, Κόλκερ και Βερτόνγκεν, με αμυντικά χαφ τους Χάντλστοουν και Ντεμπελέ. Την «τριάδα» μπροστά τους συνέθεταν οι Λένον , Ντέμπσεϊ και Μπέιλ, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντεφόε.

Η Τότεναμ είχε τα ηνία της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά και την πρώτη καλή ευκαιρία στο 20′. Ο Ντέμπσεϊ με μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ μόλις δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών του Καρνέζη. Στο 27′ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σταμάτησε και την προσπάθεια του Ντεφόε, αλλά στο 35′ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Από εκτέλεση φάουλ του Χάντλστοουν ο Ντόουσον με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τα «σπιρούνια», με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η είσοδος του Σισοκό αντί του Μαρίνου στο 46′ έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό, όπως και η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 από τον Φερέιρα. Η Τότεναμ ήταν αυτή που απείλησε και πάλι, με τον Ντέμπσεϊ να βγάζει σε θέση βολής τον Ντεφόε, ο οποίος πέρασε τον Πίντο, αλλά σούταρε άστοχα. Οι «πράσινοι» δεν είχαν ουσιαστικά κάποια σημαντική ευκαιρία, όμως στην πρώτη που τους παρουσιάστηκε κατάφεραν και να σκοράρουν.

Ο Σεϊταρίδης με υπέροχη κάθετη μπαλιά στο 77′ έβγαλε τετ α τετ με τον Γιορίς τον Τοτσέ και ο Ισπανός με αριστερό σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα και διαμόρφωσε παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, παρά τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Για τον Παναθηναϊκό ήταν ο πρώτος βαθμός μετά το «χαστούκι» από τη Μάριμπορ στην πρεμιέρα και με εμφανίσεις σαν αυτή του δεύτερου ημιχρόνου μπορεί τουλάχιστον να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Για την Τότεναμ ήταν η δεύτερη ισοπαλία μετά το 0-0 της πρώτης αγωνιστικής με τη Λάτσιο στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (46′ Σισοκό), Ζέκα, Κουίνσι (90’+4′ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (85′ Μαυρίας), Τοτσέ

Τότεναμ (Βίλας Μπόας): Γιορίς, Ντέμπσεϊ (67′ Σίγκουρντσον), Βερτόνγκεν, Χάντλστοοουν (81′ Σάντρο), Λένον (76′ Τάουνσεντ), Μπέιλ, Ντεφόε, Ντεμπελέ, Ντόουσον, Γουόκερ, Κόλκερ

Επιμέλεια: Κυριάκος Νταμαδάκης

Πηγή: novasports.gr