Ανακοίνωση εξέδωσε το ΝΑΤΟ στην οποία επισημαίνει πως η επίθεση – από τη συριακή πλευρά – κατά του εδάφους μιας χώρας μέλους του Συμφώνου αποτελεί «παράγοντα μείζονος προβληματισμού», ενώ είναι σαφώς και απερίφραστα καταδικαστέα από το σύνολο των μελών του ΝΑΤΟ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η επίθεση αυτή αποτελεί έναν «υπαρκτό και σαφέστατο κίνδυνο προς την ασφάλεια ενός κράτους μέλους του Συμφώνου» και στη βάση αυτή τα υπόλοιπα 25 μέλη του ενεργειών που καταστρατηγούν τους διεθνείς νόμους.

Στο πνεύμα της ασφάλειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που πηγάζει από τη συνθήκη της Ουάσιγκτον η συμμαχία συνεχίζει να υποστηρίζει την Τουρκία και απαιτεί την άμεση παύση τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον ενός συμμάχου, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στο καθεστώς της Συρίας να θέσει ένα τέλος σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε και η εκπρόσωπος του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση …

Πηγή: defencenet.gr