Δραματικά είναι τα αποτελέσματα της Τριμηνιαίας Επισκόπησης της Κομισιόν για την αγορά εργασίας και την κοινωνία, με την Ελλάδα να παίρνει «μαύρες» πρωτιές στα ποσοστά της παιδικής φτώχειας και στη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Η κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, έχει φθάσει την ελληνική κοινωνία «στο μη παρέκει», τονίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκης.

Δραματικά ποσοστά «παιδική φτώχειας»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, τα ποσοστά της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι πάνω από 20%. Σημειώνεται επίσης ότι η πρόσφατη ανάλυση της Eurostat έδειξε ότι στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας των νέων ανέρχεται στο 55,4% και στην Ισπανία στο 52,9%. Αναλογικά υψηλή είναι και σε χώρες όπως η Γερμανία (8,1%), Ολλανδία (9,4%) και Αυστρία (9,7%).

«Χιλιάδες Ελληνόπουλα αναδεικνύονται στα μεγαλύτερα θύματα αυτής της εκρηκτικής κοινωνικής κατάστασης, καθώς εκτός από το δικαίωμα στο «παιχνίδι» και το «χαμόγελο» κινδυνεύουν να απολέσουν οριστικά και το δικαίωμα στη μόρφωση και την αξιοπρεπή διαβίωση. Το «αύριο» της χώρας μας είναι εγκλωβισμένο στις «συμπληγάδες» της παιδικής φτώχειας και της νεανικής ανεργίας», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ Πουπάκης σε σχετική του δήλωση.

Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εμφανής και στο ακαθάριστο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών, καθώς την περίοδο 2009-2011 σημείωσε μείωση της τάξεως του 15.7%.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καθήκον και υποχρέωση να επαναδιαπραγματευθεί με όρους προόδου και ευημερίας το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού, ενός λαού που σύμφωνα με όλες τις διεθνείς έρευνες –μετά του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν- εργάζεται σκληρότερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη».

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: euractiv.gr