Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων του κέρινου ομοιώματος της χρυσής Ολυμπιονίκου, Βούλας Πατουλίδου, την Κυριακή το βράδυ, στο Εθνικό Στάδιο Ελευθερούπολης. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου και φίλων της Βούλας Πατουλίδου, η οποία δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση της, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Προς τιμήν της Βούλας Πατουλίδου, απέστειλε επιστολή στο Δήμο Παγγαίου, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, η οποία αναγνώστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ με τα πιο θερμά λόγια, μίλησε και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού και πρώην προπονήτρια της Βούλας Πατουλίδου, Κυριακή Γιαννακίδου.

Η βραδιά ξεκίνησε μουσικά με τη μελωδική φωνή της Εύης Σιαμαντά, με τη συνοδεία στο πιάνο, του Τάσου Μαντζάρη. Πέραν των επίσημων προσκεκλημένων, για τη χρυσή Ολυμπιονίκη, μίλησε ο καλός της φίλος, πολιτειολόγος, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος της έχει παράλληλα συνθέσει τον πρώτο Ολυμπιόνικο, που έχει γραφτεί για την πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκη, μετά τον Πίνδαρο, στη γλώσσα του Ομήρου και του Ακαθίστου Ύμνου και μάλιστα έχει ήδη τεθεί κάτω από το κέρινο ομοίωμα της Βούλας Πατουλίδου, στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκε από το δήμαρχο Παγγαίου, Βασίλειο Ξουλόγη, στη Βούλα Πατουλίδου, τιμητική πλακέτα, ενώ ο ιδρυτής του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων και δημιουργός, του κέρινου ομοιώματος, της Βούλας Πατουλίδου, Θόδωρος Κοκκινίδης, μίλησε από καρδιάς για τη χρυσή Ολυμπιονίκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η Βούλα Πατουλίδου 20 χρόνια πριν έκανε την υπέρβαση. Κάνοντας σκληρή προπόνηση σε σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές με μηδαμινά μέσα, με μόνα εφόδια το ταλέντο της και το πείσμα της κατάφερε το απίθανο. Η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης».

Για ακόμα μια φορά, ο Δήμος Παγγαίου, ευχαριστεί τον καλλιτέχνη Θόδωρο Κοκκινίδη, που έκανε το μεράκι, τέχνη, αυτοδίδακτο, όπου ξεδιπλώνει το ταλέντο του μέσα στο χώρο που ο ίδιος δημιούργησε, στον τόπο που γεννήθηκε και παράλληλα την ιδιαιτερότητα του έργου του, που θα έχει την αρωγή του Δήμου σε κάθε νέα του προσπάθεια.

Δελτίο Τύπου δήμου Παγγαίου