Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση αναφορικά με την «αδικία», όπως αναφέρουν, που έχει προκύψει εις βάρον 550 εργαζομένων της ΔΕΗ όσον αφορά το ασφαλιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας αλλά και στη συνέχεια με αλλεπάλληλες επισκέψεις στο γραφείο σας, σας κάναμε κοινωνό της τεράστιας αδικίας που έχει προκύψει σε βάρος των συναδέλφων μας με την νομικά αστήρικτη και κατ’ επέκταση απαράδεκτη απόφαση του Ε΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που καταπατώντας μια σειρά νόμους επιτάσσει την οικονομική εξόντωση 550 συναδέλφων μας υπαλλήλων της ΔΕΗ αποσπασμένων στο Ασφαλιστικό.

Η μέχρι τώρα στάση μας απέναντί σας ήταν αυτή που αρμόζει σε ευγενείς και πολιτισμένους ανθρώπους.

Ήρθαμε ξανά και ξανά στο γραφείο σας προκειμένου στη βάση του ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΜΑΣ να επανορθώσετε την παρανομία που έχει γίνει.

Η στάση σας όμως επί 15 ημέρες με την επίκληση του ότι «είναι εδώ η τρόικα» να αποφεύγετε να γίνει η τελική συνάντηση παρουσία της νομικής σας υπηρεσίας αλλά και των νομικών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως είχατε δεσμευτεί, μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Οι πολιτικοί άνδρες κύριε Βρούτση απέναντι στις παρανομίες και τις αδικίες παίρνουν ξεκάθαρη θέση Ναι ή Όχι. Δεν κρύβονται.

Επειδή προφανώς το σεβασμό τόσο στο πρόσωπό σας όσο και στον θεσμικό σας ρόλο τον εκλάβατε ως αδυναμία πριν προβούμε σε άλλες ενέργειες τηρήστε επιτέλους το λόγο σας.

Οργανώστε στο γραφείο σας τη σύσκεψη που δεσμευτήκατε για να ακούσουμε συγκεκριμένα ποιος νόμος παραβιάζεται και γιατί 550 συνάδελφοί μας πρέπει πέρα από την μείωση των μισθών τους κατά 35% να χάσουν άλλο τόσο.

Και η ευγένεια και η ανοχή ,όταν σε αδικούν, εξαντλούνται.

Για τη ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ”

Πηγή: energypress.gr