Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο κατάμεστο στάδιο του Πλατανιά στα περιβόλια, η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Ξάνθης και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου κατέβασε τον Πλατανιά με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια, Τζάνη αριστερά και Κανακούδη δεξιά, Ντόε και Αργυρόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Κάλαιτζιτς και Ουκάρ με δεξιά τον Αγκιλέρα, αριστερά τον Μαρτσάκη και μπροστά Ουντότζι και Αναστασάκο. Ο Πλατανιάς είχε δυο σημαντικές απουσίες, καθώς Μαραγκουδάκης και Ποτουρίδης ήταν τραυματίες.

Από την άλλη, ο Γιάννης Παπαδημητρίου (ο παλαίμαχος άσος που βρέθηκε στον πάγκο μετά την παραίτηση Μαρίνου Ουζουνίδη) παρέταξε την Ξάνθη με 4-2-3-1 και Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια, Μπέρτος δεξιά, Μπαξεβανίδης αριστερά και Βάλλας με Γκλέισον στο κέντρο. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Ντάνι και Βασιλακάκης ενώ η τριάδα μπροστά οι Μαρίν, Ράνος, Μαρσελίνιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρκόφσκι.

Η Ξάνθη αιφνιδίασε στο 11′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκλέισον έξω από τη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Πλατανιάς αντέδρασε και απείλησε δύο φορές με τον Ουκάρ στο 15′ και το 25′. Η πρώτη μετά από ωραία ενέργεια του Κάλαιτζιτς και το σουτ έφυγε λίγο άουτ ενώ η δεύτερη με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι στο 39′ έμειναν με 10 παίκτες ύστερα από κόκκινη κάρτα του Μαρίν, ο οποίος χτύπησε τον Μαρτσάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά και στο 47′ μετά από σέντρα του Μαρτσάκη, ο Γκλέισον δεν έβαλε σωστά το κεφάλι του και με αυτογκολ έκανε το 1-1. Σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου ο Πλατανιάς είχε την κατοχή και με 18 τελικές προσπάθησε μέχρι τέλους να πάρει το ματς.

Στα τελευταία 8 λεπτά το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά. Με κεφαλία του Ντόε στο 84΄ο Πλατανιάς γύρισε το παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα με 2-1 και ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 9 παίκτες μετά τον τραυματισμό του Γκλέισον.

Η Ξάνθη στο 89′ ισοφάρισε σε 2-2. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Φλίσκα, ο Βασιλακάκης το εκμεταλεύτηκε και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιράζονταν τους βαθμούς, στις καθυστερήσεις (92′) ο Ντόε μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε με κεφαλία το 3-2 και έδωσε τη μεγάλη νίκη στον Πλατανιά σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Διαιτητές: Γ. Ντίτσιος, Χ. Μαγιάννης, Ι. Κοντιζάς

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζάνης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαρτσάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Ουντοτζι, Ουκάρ, Ντοε

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Δέντσας, Κουρτεσιώτης, Μιρτσέτα, Γκονζάλες, Παληγεώργος, Γιακουμάκης

Skoda Ξάνθη (Παπαδημητρίου): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Μαρίν, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Γκλέισον, Βάλλας, Ντάνι, Ράνος

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Πλατέλλας, Ονουάτσι, Μάνταλος, Καζούμπα, Φλίσκας, Γκατσολάρι

Πηγή: novasports.gr