Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Κέρκυρα, που επικράτησε εντός έδρας του ΟΦΗ με σκορ 2-1 και… ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.

Δύο πανέμορφα γκολ από τους Αγρίτη και Γιάντση έδωσαν το προβάδισμα στους Φαίακες, που παρά το γκολ του Σόουζα και την αποβολή του Κοντοδήμου, κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να αξιοποιεί αποτελεσματικότερα την υπεροχή της στο δικό της πρώτο μισό.

Το ματς

Θα στοιχημάτιζε κανείς πως από την εικόνα των πρώτων 29 λεπτών, το ημίχρονο (τουλάχιστον) θα τελείωνε στο 0-0. Η Κέρκυρα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έμπαινε πιο εύκολα στην περιοχή του ΟΦΗ, χωρίς παρόλα αυτά να απειλήσει ουσιαστικά. Οι Κρητικοί από την άλλη είχαν παραχωρήσει (όπως συνηθίζουν) χώρο στους γηπεδούχους και περίμεναν να χτυπήσουν στην κόντρα. Ο τραυματισμός του Γιώργου Μπάρκογλου στο 26ο λεπτό φάνηκε πως θα μπορούσε να βγάλει εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους, κάτι που διαψεύστηκε τρία λεπτά αργότερα.

Ο Ανέστης Αγρίτης με ένα πολύ όμορφο τέρμα έβαλε σε θέση οδηγού τους Φαίακες. Ο έμπειρος επιθετικός έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο πιο δεξιά από το ημικύκλιο της περιοχής και «κρέμασε» τον Γουναρίδη. Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Γιάντσης τρία λεπτά αργότερα με εξίσου όμορφο γκολ.

Ο 24χρονος επιθετικός κέρδισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με αριστερό κεραυνό από το ημικύκλιο, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράει Γουναρίδη.

Ο ΟΦΗ έδειξε σοκαρισμένος αφού μέχρι την ολοκλήρωση του σαρανταπενταλέπτου δεν μπορούσε να βγει μπροστά και προσπαθούσε μόνο με κάποιες ανεπιτυχείς ατομικές προσπάθειες του Σίσιτς.

Οι δύο αλλαγές του Νίκου Αναστόπουλου με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (Ζορμπάς και Βιτώρος) βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να ανέβουν στο γήπεδο και να μειώσουν με τον Σόουζα στο 57π λεπτό. Ο νεοεισελθών Ζορμπάς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Σόουζα με ωραία γυριστή κεφαλιά μείωσε για τον ΟΦΗ.

Η ομάδα της Κρήτης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Κέρκυρα να συνεχίζει να πρεσάρει ψηλά στο γήπεδο. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Κοντοδήμος στο 77’, ανάγκασε τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να οπισθοχωρήσουν. Στο 89’ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα για τους Κρητικούς.

Ο Περογαμβράκης βρήκε την μπάλα σε σέντρα από τα αριστερά, ο Αναστασόπουλος έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

Οι γηπεδούχοι άντεξαν και πήραν τελικά την πρώτη τους νίκη στην Σούπερ Λίγκα, «ξεκολλώντας» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Αγρίτης, Μπάρκογλου (26’ Γιάντσης, 81’ Αρμένης), Λεόν (70’ Χαμπλ), Έντερ, Κρητικός, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης

Αναπληρωματικοί: Στρατηλάτης, Παπαδήμας, Βασιλόγιαννης, Σιμώσης.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (74’ Περογαμβράκης), Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46’ Ζορμπάς), Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης (46’ Βιτώρος), Σόουζα, Σίσιτς

Αναπληρωματικοί: Αγριμάκης, Βάντο, Κουρδάκης, Χατζηκοσμάς.

Πηγή: sday.gr