Ήρθε για να μείνει και το απέδειξε ξανά! Η Βέροια νίκησε με σκορ 1-0 τον Πανθρακικό στην Κομοτονή και σκαρφάλωσε, έστω και προσωρινά, στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 51’ για λογαριασμό της «Βασίλισσας», ο Καλτσάς.

Οι νικητές «έσπασαν» το αήττητο 17 αγώνων που κρατούσαν στην Κομοτηνή οι «πράσινοι», με τον γκολκίπερ των νικητών, Λόπεθ να πιάνει για ακόμα μια φορά τις… κάλτσες του.

To ματς

Σε μια επανάληψη των περυσινών μονομαχιών των δύο ομάδων, ο Πανθρακικός μπήκε στο «σπίτι» του με τον… αέρα του πρωταθλητή της Football League και με στόχο να διατηρήσει το αήττητό του. Είχε υπολογίσει χωρίς τον… ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση άκουγε στο όνομα του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Λόπεθ. Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι έδειξαν τη διάθεσή τους να επιτεθούν. Μέχρι το 10’ ο Λαδάκης είχε χάσει ήδη δύο σημαντικές ευκαιρίες για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Αρχικά στο 7’ επωφελήθηκε την αναστάτωση στην άμυνα της Βέροιας, όμως το σουτ που έπιασε έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λόπεθ, ενώ τρία λεπτά αργότερα σε μια πιο κλασική στιγμή, ο Ισπανός πορτιέρο έκανε τρομερή απόκρουση πάνω στη γραμμή.

Η Βέροια δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, δίνοντας κυρίως βάση στην άμυνα. Ωστόσο και πάλι υπήρχαν αμυντικά κενά, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να παίρνουν καλές θέσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους. Βασική «πηγή» κινδύνου, ήταν ο Λουσέρο αυτή τη φορά, όμως και πάλι τα σουτ του έβρισκαν στο… τοίχο εν ονόματι Λόπεθ, με πιο σημαντική στιγμή το τετ-α-τετ στο 40’.

Κόντρα στη ροή

Και ενώ πολλοί θα περίμεναν ότι το γκολ για τον Πανθρακικό είναι θέμα χρόνου να έρθει, άπαντες διαψεύστηκαν. Η έμπνευση του Νίκου Καρύδα να ρίξει στον αγώνα τον Καλτσά είχε αποτέλεσμα. Και μάλιστα άμεσα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε σαν αλλαγή στο 46’ και πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τη Βέροια. Ο Ολαϊτάν βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στην «χρυσή» αλλαγή της «βασίλισσας του βορρά» και ο Καλτσάς έκανε το 1-0, κόντρα στη ροή του αγώνα, με βάση το πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες… έκατσαν και κυρίως ο Πανθρακικός που έπρεπε να πιέσει για να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι είχαν… φορέσει το κακό πρόσωπό τους και δεν μπορούσαν να κάνουν φάση. Πρώτη τους καλή στιγμή ήταν στο 68’, όμως ο Σερφά έπιασε… τραγική κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα έφυγε μακριά άουτ. Η ομάδα της Κομοτηνής έμοιαζε ανήμπορη να βγάλει φάσεις, με τη Βέροια να ελέγχει πλήρως τον αγώνα, κρατώντας στα «χέρια» της το τρίποντο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι «ανέβασαν στροφές» προκειμένου να αποφύγουν την ήττα. Κορυφαία στιγμή τους, το χαμένο τετ-α-τετ του Κυβελίδη στο 83’, με τον Λόπεθ να αποδεικνύει ότι είναι σπουδαίος τερματοφύλακας, κρατώντας για ακόμα ένα παιχνίδι το μηδέν της ομάδας του.

Τελικά, η Βέροια «απέδρασε» από την Κομοτηνή με το 1-0, χάρη στο γκολ του Καλτσά και χάρη στον Λόπεθ που έπιανε τις… κάλτσες του για ακόμα μια φορά. Από τις 20 Μαρτίου είχε να ηττηθεί εντός έδρας ο Πανθρακικός, δηλαδή μετά από 17 αγώνες, ωστόσο η «βασίλισσα του βορρά»… μίλησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Μουναφό (71’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά (53’ Κυβελίδης), Χρήστου (82’ Κοντογουλίδης), Λαδάκης, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Καστελάν, Μακρυδημήτρης, Πρίττας

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Καλί, Γεωργέας, Καλογέρης, Πέρεθ (46’ Καλτσάς), Ολαϊτάν, Καφές (83’ Βεργώνης), Μπαργκάν (67’ Μπελόν), Κόστλι, Ορέστες

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπεθέρα, Μενέντες, Μπάρμπας

Πηγή: sday.gr