Πιο κάτω δεν πάει! Η ΑΕΚ ηττήθηκε και από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με σκορ 1-0 και σε συνδυασμό με το τρίποντο της Κέρκυρας επί του ΟΦΗ έμεινε μόνη, τελευταία στη βαθμολογία!

Ένας νέος διαγωνισμός παιδικών λαθών της «Ένωσης» επέτρεψε στον Καμπάνταη (16’) να «σκοτώσει» την παλιά του ομάδα και να την κρατήσει -μόνη πλέον- στον πάτο της βαθμολογίας.

Τραγικοί οι «κιτρινόμαυροι», παραδόθηκαν πάλι στη μοίρα τους, ενώ τελείωσαν και με δέκα παίκτες το ματς λόγω αποβολής του Φούντα στο 87’.

Πώς έπαιξε

Αρκετές αλλαγές -τόσο στη διάταξη, όσο και στα πρόσωπα- έκανε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο τεχνικός της «Ένωσης» λοιπόν άφησε εκτός αρχικού σχήματος τους Κορδέρο, Γκερέιρο και Φούντα και ξεκινώντας τον Γιάγκο ως «σκούπα» μπροστά από την άμυνα, εφάρμοσε ένα ιδιότυπο 4-3-3.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν ως εξής στον αγωνιστικό χώρο: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Σε ρόλο καθαρόαιμου αμυντικού χαφ ήταν ο Γιάγκο, ως εσωτερικοί μέσοι οι Ρίκκα και Γροντής, στα άκρα οι Κουρέλλας (αριστερά) και Κατίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Φουρτάδο.

To ματς

Ότι η ΑΕΚ είναι αυτοκαταστροφική ομάδα είναι επιβεβαιωμένο… ανά τα έτη. Τέτοια έφεση όμως στο να βγάζει μόνη τα μάτια της πρώτη φορά παρουσιάζει. Τι κι αν η «Ένωση» λοιπόν μπήκε στο γήπεδο μοιάζοντας να έχει συνειδητοποιήσει την απουσία περιθωρίων; Τι κι αν έδειχνε έτοιμη να ελέγξει το ματς; Έφτανε μια ακόμα αλυσίδα λαθών από την άμυνα της (απ’ αυτή που τη στραγγάλισε και στα προηγούμενα παιχνίδια) ώστε ένα δικό της παιδί, ο Λεωνίδας Καμπάνταης, να την αναγκάσει πάλι να κυνηγάει.

Και καλά να κυνηγούσε με υπομονή. Με ψυχραιμία. Με πλάνο του προπονητή. Κανένα απ’ αυτά τα στοιχεία ωστόσο δεν… ανιχνεύτηκαν στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει. Μόνο άναρχες κινήσεις. Ατομικές ενέργειες των (ορεξάτων παρόλα αυτά) Κουρέλλα και Γροντή. Και λάθη. Αμέτρητα λάθη. Τόσα πολλά που δεν επέτρεπαν στους «κιτρινόμαυρους» να απειλήσουν με κανέναν άλλο τρόπο τον εξαιρετικό Πανιώνιο από ένα ωραίο μακρινό σουτ του Κατίδη.

Με την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια ο Βαγγέλης Βλάχος επιχείρησε «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα του. Παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος που δεν ξεκίνησε τους Γκερέιρο και Φούντα και βάζοντάς τους μαζί (αντί των Κουρέλλα και Μπουγαΐδη). Και παρόλο που ο… ασθενής άρχισε ν’ ανοίγει τα μάτια του (ανεβάζοντας την πίεση και κλείνοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του) έδειχνε πως δύσκολα θα μπορούσε να συνέλθει.

Διότι τι σημασία είχε που ο προπονητής της ΑΕΚ επιβεβαίωσε πως μόνη του επιλογή σε παιχνίδι που έχει στραβώσει για τα καλά είναι να ρίχνει μέσα επιθετικούς (όπως τον Τσίτα, γυρίζοντας σε 4-4-2). Όπως ακριβώς και στο Ηράκλειο, η «Ένωση» είχε την μπάλα και… δεν ήξερε τι να την κάνει. Αφού λοιπόν ο κάκιστος Κατίδης την κακομεταχειρίστηκε μερικές ακόμα φορές και ο Φούντας πρόλαβε (πριν αποβληθεί στο 87’) να τη σουτάρει στην εναέρια ζωή της Νέας Σμύρνης, η λήξη βρήκε τον Πανιώνιο σε θέση… Τσάμπιονς Λιγκ και την ΑΕΚ διασωληνωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Μενδρινός (59’ Μιλοβάνοβιτς), Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Ανδράλας, Διαμαντάκος, Ντούνης

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές, Μπουγαΐδης (46’ Φούντας), Κουτρουμπής, Αρκούδας, Γιάγκο, Ρίκκα (68’ Τσίτας), Κουρέλλας (46’ Γκερέιρο), Γροντής, Κατίδης, Φουρτάδο

Στον πάγκο έμειναν οι: Μακρυωνίτης Κορδέρο, Σταματής, Φέτσης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης

Πηγή: sday.gr