Έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Αλέξη Κούγια.

Έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς και του δικηγόρου και προέδρου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, ζητεί με κατεπείγον έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ».

Η έρευνα σχετίζεται με ενδεχόμενο παράνομο στοίχημα στη Μαλαισία ή άλλη χώρα του εξωτερικού και πιθανό να αφορά τον αγώνα Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός (3-2) το Μάρτιο του 2008.

Το έγγραφο των δικαστικών αρχών αναφέρει: «Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την υπηρεσίας προς διακρίβωση μεταξύ άλλων της τέλεσης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν τα κάτωθι αναφερόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα 1) ο Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκής και 2) ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος του Παύλου, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός α) πραγματοποίησαν εμβάσματα προς την Μαλαισία ή έτερη χώρα του εξωτερικού κατά το χρονικό διάστημα από 15-2-2008 έως και 31-3-2008 και β) ποιό το ύψος αυτών. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της έρευνας μας, παρακαλούμε όπως ικανοποιήσετε το σχετικό αίτημα μας, το αργότερο εντός 20 ημερών από της λήψεως της παρούσης».

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει αποδεικτικό στοιχείο και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αρνούνται κατηγορηματικά κάθε κακόβουλη ανάμιξη του ονόματός τους στην υπόθεση. Σημειώνεται πως ο Αλέξης Κούγιας είναι νομικός σύμβουλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Πηγή: sday.gr