Τη δυνατότητα νέας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των επιχειρήσεων δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, να υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με έκπτωση 40% επί των προσαυξήσεων, ή να καταβάλλουν την οφειλή τους σε 10 δόσεις με έκπτωση 75%.

Σε περίπτωση που η οφειλή καταβληθεί μέχρι και σε έξι δόσεις, δεν θα υπάρχουν προσαυξήσεις.

Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται οι εργοδότες από την εισφορά υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕE και ΟΕK).

Για νέα χαριστική ρύθμιση στις επιχειρήσεις-μπαταχτσήδες έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση με την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΚ και ΟΕΕ, βάζει οριστικά ταφόπετρα στους δυο αυτούς οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής σε εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου παρ’ ότι δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο κ. Στρατούλης συμπλήρωσε ότι «από την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στον ΟΕΚ και ΟΕΕ επωφελούνται κατά 247 εκατ. ευρώ ετησίως οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις και η κυβέρνηση προσφέρει ακόμα ένα προκλητικό δώρο. Χάνουν ,όμως, τη δυνατότητά τους για διακοπές 300.000 εργαζόμενοι που επωφελούνταν από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι την επιδότηση ενοικίου τους και στεγαστικών δανείων τους ή τη δυνατότητα ένταξης σε στεγαστικά προγράμματα».

Πηγή: skai.gr