Με 236 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά, 3 παρών και 1 άκυρο , η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μυστική ονομαστική ψηφοφορία, αποφάσισε την άρση της βουλευτική ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, για την υπόθεση της μη δήλωσης στο πόθεν έσχες –εκ παραδρομής όπως είχε δηλώσει – του ποσού ενός εκατ. δολαρίων του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου. Το ποσό αυτό προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κατατέθηκε σε λογαριασμό στο Λονδίνο.

Η κα Μπακογιάννη κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, με όλη τη δύναμη της φωνής της, όπως είπε χαρακτηριστικά, ζήτησε από τους συναδέρφους της βουλευτές να άρουν την ασυλία της για να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση. «Αυτή η υπόθεση αυτή μου έχει κοστίσει πολιτικά και προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε «να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου για να ξεκαθαρίσει πλήρως και να μη μείνει καμία σκιά που να μπορούν να εκμεταλλευτούν οι γνωστοί άσπονδοι φίλοι μου.»

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζήτησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ, την οποία όμως δεν ήραν οι βουλευτές, καθώς μόνον 17 ψήφισαν υπέρ της άσρης ασυλίας, 224 κατά, 3 παρών και 1 άκυρο. Η υπόθεση του κ. Παπαδημούλη αφορούσε στη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου, επειδή ο βουλευτής την είχε κατηγορήσει για φοροδιαφυγή. «Δεν έχω να πάρω ούτε λέξη πίσω από όσα είπα και είμαι έτοιμος να επαναλάβω τα ίδια και ενώπιον της δικαιοσύνης» είπε κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr