Για επίτευξη μίας «βασικής συμφωνίας» μεταξύ των συμπολιτευόμενων αρχηγών που «δίνει βάση για μία δυνατή διαπραγμάτευση» με την τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεχίζοντας, ο κ. υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως εάν γίνει άλλη συνάντηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών δεν «θα γίνει για τα μέτρα». Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως δεν αποσαφηνίστηκε εάν όλα τα μέτρα έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι πρέπει να συμφωνηθούν «πρώτα με την τρόικα» και στη συνέχεια με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής ρητρών ποινής για την Ελλάδα σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνημένων στόχων, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως αντισταθμιστικά η Αθήνα θα ζητήσει να τεθούν θετικές «ρήτρες επίτευξης στόχων», επισημαίνοντας πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι ρήτρες να είναι συμμετρικές.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πρωτύτερη δήλωση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, πιθανώς από λάθος, είχε κάνει λόγο για τετραετή επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος, εξηγώντας πως η συζητούμενη επιμήκυνση θα είναι διετής, μεταξύ του 2013 και του 2016.

Πηγή: skai.gr