Στο πλαίσιο της υλοποίησης της εντολής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκολαου Δένδια για πλήρη ενεργοποίηση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος είχε προγραμματισμένη συνάντηση, σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών με τους (101) Αστυνομικούς της Γειτονιάς, που υπηρετούν στην Αττική.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική αποστολή των Αστυνομικών της Γειτονιάς, στη θετική αποδοχή του από τους πολίτες και τους λοιπούς τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στα ευμενή σχόλια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τόνισε ότι οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς προσφέρουν σημαντικό αστυνομικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό έργο, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, επισήμανε τη βούληση για ενδυνάμωση του θεσμού και έδωσε ειδικότερες εντολές και οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς ενεργοποιείται και σε περιοχές όπου εξελίσσεται η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα άλλων πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης (Community Policing) και εφαρμόζεται σε 19 Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων, Αγ. Παντελεήμονα, Παγκρατίου, Καλλιθέας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αχαρνών, Ιλίου, Αιγάλεω και Περιστερίου.