Με κάθε κυριολεκτική ερμηνεία, ο ΟΦΗ έριξε την ΑΕΚ στο… καναβάτσο, με την «Ένωση» να βρίσκεται πλέον στον πάτο της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ μετά την ήττα με σκορ 2-1.

Τα τραγικά ατομικά λάθη και το τεράστιο άγχος δεν επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να ανατρέψουν την κατάσταση και σφράγισαν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους.

Πώς έπαιξε

Όσες εκπλήξεις απέφυγε στα πρώτα παιχνίδια, τις έκανε… μαζεμένες στη σημερινή ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο προπονητής της «Ένωσης» λοιπόν ξεκίνησε τον Αραμπατζή αντί του Κωνσταντόπουλο, προτίμησε τον Γροντή αντί του Γκερέιρο ενώ -πέραν του Κατίδη- ξεκίνησε τον Φουρτάδο (και όχι τον Κατσικοκέρη) στην κορυφή της επίθεσης.

Κάπως έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Κατίδης (αριστερά), Γροντής (επιτελικός) και Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ο Φουρτάδο.

Το ματς

Το νέο ότι δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους ήχησε άσχημα στους Κρητικούς φίλους της ΑΕΚ. Και στο γήπεδο να ήταν όμως, δύσκολα θα την έβλεπαν από κοντά. Διότι στην εστία πίσω από την οποία θα κάθονταν, σπανίως πλησίαζε. Κι ας προσπάθησε ο Βλάχος να της δώσει ταχύτητα (με τις πολλές αλλαγές που έκανε). Την ηρεμία να αλλάξουν περισσότερες από 2-3 σερί πάσες δεν μπορούσε να τη δώσει στους παίκτες του.

Τα χειρότερα ωστόσο διαδραματίστηκαν στο… άλλο μισό του γηπέδου για την «Ένωση». Εκεί όπου οι αμυντικοί της συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει μεγαλύτερη γκέλα. Ο Κουτρουμπής που πάσαρε σε αντίπαλο (Ιωαννίδη); Ο Κορδέρο που τον ανέτρεψε αναίτια κι επέτρεψε στον Σίσιτς να βάλει μπροστά τον ΟΦΗ; Ή ο Αρκούδας που ανέτρεψε… ακόμα πιο αναίτια τον Σλοβένο κι έφερε δεύτερη εκτέλεση (του Ιωαννίδη) από τη βούλα; Ευτυχώς για την ΑΕΚ, ο Φουρτάδο έβαλε -όχι το χεράκι- αλλά το ποδαράκι του (43′) και οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο ματς.

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του, ο Βλάχος δεν έχασε καθόλου χρόνο πριν τα παίξει όλα για όλα. Μέσα λοιπόν ο Κατσικοκέρης (αντί του Φούντα), μέσα και ο Γκερέιρο (αντί του Κορδέρο). Και η ΑΕΚ… σαν να σάλεψε λιγάκι. Γυρίζοντας καλά πλέον την μπάλα (με τη βοήθεια και του ανεβασμένου Γροντή). Κλείνοντας τον ΟΦΗ. Αλλά και βλέποντας το χάρο με τα μάτια της στις φαρμακερές αντεπιθέσεις των Κρητικών.

Αφού ο Αραμπατζής λοιπόν νίκησε σε δυο τετ α τετ τον (άπιαστο από αριστερά) Σίσιτς, η «Ένωση» εγκαταστάθηκε στην αντίπαλη περιοχή. Χωρίς τον Κατσικοκέρη που τραυματίστηκε -αλλά με τον διαβολεμένο Νικολιά. Ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος όμως ήθελε ν’ αποφύγει η ΑΕΚ το μοιραίο. Αυτό που σφραγίστηκε από τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Γουναρίδη (σε όποιες φάσεις παρήγαγε η άναρχη πίεση) και την έφερε στριμωγμένη πια στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μονιάκης, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Ζαχαράκης, Βερόν, Ιωαννίδης (87’ Κουρδάκης), Μπανούσης (84’ Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (57’ Καπουράνης), Σίσιτς, Παπάζογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγριμάκης, Ζορμπάς, Βάντο, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Αρκούδας, Ρίκκα, Κορδέρο (46’ Γκερέιρο), Κατίδης, Γροντής, Φούντας (46’ Κατσικοκέρης, 76’ λ.τ. Νικολιάς), Φουρτάδο

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Φέτσης, Μπουγαΐδης, Κουρέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Πηγή: sday.gr