Μόλις ένα εικοσάλεπτο χρειάστηκε ο Λεβαδειακός για να πετύχει τρία τέρματα και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο (3-0). Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με τους «κυανέρυθρους» που δεν παρουσιάστηκαν στο γήπεδο.

Τα αρχικά πλάνα:

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Λεβαδειακό με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο τον Μουλόπουλο, στο αριστερό τον Λισγάρα και στο κέντρο τους Μεντί και Χοσέμι. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Κόρμπο και Ζησόπουλο, δεξιά τον Ναπολεόνι, αριστερά τον Πόι και πίσω από τον προωθημένο Βασιλείου τον Μάρτινς.

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Σπυρόπουλο, Κουλουχέρη, Λαμπρόπουλο και Κούρο. Στα χαφ έβαλε τους Ρόβα και Γουνδουλάκη, δεξιά τον Ντούνη, αριστερά τον Αραβίδη και πίσω από τον Διαμαντάκο τον Μενδρινό.

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό του. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ματς ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Ναπολεόνι να επιχειρεί σουτ από αριστερά και τον Περιστερίδη να μπλοκάρει τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα και ενώ ο Πανιώνιος έδειχνε να μην «πατάει» καλά, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Βασιλείου. Ο Ναπολεόνι έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Βασιλείου με πλασέ από κοντινή απόσταση έκανε το 1-0.

Στο 9′ και ουσιαστικά στην δεύτερη ολοκληρωμένη επιθετική του προσπάθεια, ο Λεβαδειακός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Βασιλείου και πάλι. Ο Έλληνας επιθετικός έπειτα από κάθετη μεταβίβαση του Κόρμπου, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με όμορφο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος βλέποντας την ομάδα του να «πουλάει» εύκολα τη μπάλα και να έχει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου έχοντας κερδίσει τη μάχη του κέντρου, κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα και κατάφεραν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου. Ο Πόι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζησόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 3-0. Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι άγγιξαν και τέταρτο γκολ, όμως το σουτ του Ναπολεόνι σταμάτησε στο δοκάρι του Περιστερίδη.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει το ρυθμό του ματς και απείλησε με τους Ντούνη (23′) και Λαμπρόπουλο (27′). Στο 33′ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αντικατέστησε τον Γουνδουλάκη με τον Μιλοβάνοβιτς, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Με την είσοδο του, ο Σέρβος μέσος του Πανιωνίου, προσπάθησε να μειώσει για την ομάδα του, όμως το σουτ που επιχείρησε (40′) απέκρουσε ο Περιστερίδης και το 3-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου παρά την αλλαγή (Κολοβός στη θέση του Αραβίδη) του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Μάλιστα στο 49′ ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ακόμη ένα γκολ, όταν ο Πόι επιχείρησε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Λαμπρόπουλος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, οι «κυανέρυθροι» ισορρόπησαν το ρυθμό, κυκλοφόρησαν τη μπάλα, όμως έμοιαζαν ακίνδυνοι για την εστία του Κυριακίδη.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου κατέβασαν την απόδοση τους, έδωσαν περισσότερο χώρο στους φιλοξενούμενους και απείλησαν στην αντεπίθεση με τους Βασιλείου (65′) και Ναπολεόνι (69′). Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, οι «κυανέρυθροι» πίεσαν για να μειώσουν στο σκορ, όμως δεν τα κατάφεραν και ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Διοργάνωση: Super League

Αγωνιστική: 4η

Αγώνας: Λεβαδειακός – Πανιώνιος

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Βασιλείου (87′ Κουτσόπουλος), Πόι (84′ Μίλιεβιτς), Ροτζέριο (72′ Μαχαίρας), Κόρμπος, Χοσέμι, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι.

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Ρόβας, Γουνδουλάκης (33′ Μιλοβάνοβιτς), Μενδρινός, Ντούνης (60′ Καμπάνταης), Αραβίδης (46′ Κολοβός), Διαμαντάκος.

Πηγή: novasports.gr