Ο μικρός Νόρμαν δεν είναι ένα αγόρι σαν όλα τα άλλα, αφού έχει μερικά μάλλον ξεχωριστά χαρίσματα. Μιλάει με νεκρούς, με ξωτικά, με μάγισσες, έχει απευθείας σύνδεση με το υπερπέραν, κάτι που μπορεί να μην τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στη μικρή πόλη που ζει, αλλά που ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.

Για τον ίδιο και για τους συμπολίτες του, οι επικοινωνιακές αρετές του Νόρμαν θα βρουν την κατάλληλη χρήση όταν μια αρχαία κατάρα ξυπνήσει τους νεκρούς και η πόλη του γεμίσει αιμοβόρα ζόμπι. Ναι, δεν κάνετε λάθος, το «Paranorman» είναι θεωρητικά μια ταινία για παιδιά, αλλά, όπως και το εξαιρετικό «Coraline», δεν φοβάται να φλερτάρει με την πιο σκοτεινή πλευρά της παιδικής φαντασίας ή να γίνει όσο ενήλικο χρειάζεται για να κερδίσει εκτός από το θαυμασμό των μικρών και το σεβασμό των μεγάλων.

Φτιαγμένο με επίμονο προσεκτικό stop motion animation από τη Laika, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εταιρείες στο χώρο του animation, το «Paranorman» είναι απολαυστικό και χαριτωμένο, αθώα ανατριχιαστικό και πάνω απ’ όλα αξιαγάπητο.

Πηγή: athensvoice.gr